čtvrtek 27. srpna 2009

Čtenářská tipovací soutěž: poslední úkol

18. tipovací otázka: Jaké vyznamenání dostane Aida Valemínka?
(Celkem anonymně hlasovalo 18 čtenářů, správně tipovalo tentokrát jen 5 z nich.)

a) Řád Jezevce (zlatý tepaný osmihran s jezevcem) 5 (27%)
b) Řád Helgy Hufflepuff (zlatý ovál s portrétem Helgy) 9 (50%)
c) Řád Jezevčího chlupu (zlatý jezevec na kožešinové podložce) 4 (22%)

Soví poštou poslalo odpověď 5 čtenářek: Lucy Koralka a Lili Smeaglová tipují správně a) Řád Jezevce (zlatý tepaný osmihran s jezevcem), obě tedy získávají 1 bod. Vicky Charmant se domnívala, že to byl c) Řád Jezevčího chlupu, Alanise Olien Harlin a dokonce i paní profesorka Letitia te Tiba si myslely, že šlo o b) Řád Helgy Hufflepuff (zlatý ovál s portrétem Helgy).

„Tipujem, že Aida získa řád Helgy (zlatý ovál) ...... nie som si istá, či práve tento řád nebol motiváciou pre vznik skutočných ocenení kolejních ředitelů, ktoré sa v súčasnosti dávajú výnimočným študentom na Hog. ;-)“ napsala madam Letitia te Tiba. Bohužel neuhodla, ale poslala nám navíc i pěkný obrázek do Zvláštního úkolu, v němž měli soutěžící nakreslit, jak si takové mrzimorské vyznamenání představují. Dále své kresby poslaly Lucy Koralka a Lili Smeaglová. Můžete hlasovat pro jeden z návrhů. Nejlepší dostane 3, druhý 2 a třetí 1 bod.

Letitia te Tiba:
Lucy Koralka:
Lili Smeaglová (2x):


Nyní nás čeká už jen epilog Aidy Valemínky a POSLEDNÍ ÚKOL:
Napište svůj vlastní epilog. Jak si myslíte, že příběh Aidy Valemínky skončí?
Čeká ji v budoucnosti šťastný a bezstarostný život, nebo bude muset ještě čelit dalšímu nebezpečí? Byly zlé a smrtící Bytosti definitivně poraženy?
Jak se bude Aidě dál dařit ve studiu? Dozvíme se, čím bude Aida v dospělosti? A co Fiona? Využijí své zvláštní schopnosti ve své budoucí práci? Zkuste krátce shrnout svou představu – asi na 4-5 palců. Termín je do 23:59 úterý 1. září.

A příště se dovíme, jak příběh zakončila jeho autorka, Lemma Plíživá. Bez ohledu na shodu či neshodu s originálem pak čtenáři ohodnotí soutěžní epilogy a tak naši čtenářskou soutěž završíme. Pak už jen vyhlásíme celkové pořadí a rozdáme ceny:) To by mělo být cca do neděle 6. září.

Ještě doplňuji stav po 18. tipovací odpovědi a před vyhodnocením třetího zvláštního úkolu: 1. Lucy Koralka (celkem 18 b), 2.Lili Smeaglová (celkem 15 b), 3. Vicky Charmant (celkem 3 b), 4.-5. Christina von Luna a Alanise Olien Harlin (1 b) a 6.-7. Kathlin Rownson a Letitia te Tiba (0 b). Další body budou za kresbu vyznamenání (hlasování) a poslední za soutěžní epilogy (opět rozhodnnete vy čtenáři v hlasování).

Žádné komentáře: