sobota 14. listopadu 2009

Vítězná ilustrace a 5. kapitola Tajemství dvojčat. Napište šestou kapitolu!

Hlasování o 5. kapitole bylo ukončeno.
Celkem hlasovalo 17 čtenářů a výsledek je tady – opět to bylo dosti těsné!

Vítězí Paul Brewer!
a) Falešná kamarádka - autor Elle Annie Green 5 hlasů (29%)
b) Skřítkovo tajemství - autor Vicky Charmant - 3 hlasy (17%)
c) Zapovězený les – autor Paul Brewer - 6 hlasů (35%)
d) Skřítek Fantom – autor Adriana Bella Lee - 3 hlasy (17%)

Jedna ze zúčastněných spisovatelek – Vicky - je v současné době na studijním pobytu v Mrazákolandu. Proto jí zatím nebudeme moci poslat odměnu, ale svých 8 srpců u nás má jako v záložně! Hned po návratu jí je pošleme.
Adriana i Elle 8 srpců můžou očekávat již brzy na svém účtě a stejně tak Paul, který jako vítěz obdrží 15 srpců.

Ale to není všechno!

Oba tito spisovatelé nám poslali i vlastnoruční ilustrace, které rovněž byly podrobeny čtenářskému hlasování (celkem hodnotilo 23 hlasujících). Dopadlo to takto:

a) Dvojčata - nakreslil Paul Brewer -14 hlasů (60%) - za vítězství získává 12 sp a 3 body
b) Skřítek - nakreslila Adriana Bella Lee - 9 hlasů (39%) – za účast získává 6 sp a 1 bod

Ve výsledku tedy Paul Brewer dostane celkem 15+12 sp, tedy 1g 10 sp
a Adriana Bella Lee obdrží 8+6 sp, tedy celkem 14 sp.
A to se vyplatí! Zkuste se zapojit také!

A zde se můžete podívat na žebříčky autorů:
Tajemství dvojčat – žebříček spisovatelů:
1.-2. Alanise Olien Harlin – vítězství 4. kapitola (3 b), účast 2. a 3. kapitola (1+1 b), vítězný návrh názvu románu (2 b) – celkem 7 b
1.-2. Vicky Charmant – 1. kapitola (2 b), účast 2.kapitola (1 b), vítězství 3. kapitola (3 b), účast 5. kapitola – celkem 7 b
3.-4. Paul Brewer – vítězství 5. kapitola (3 b) – celkem 3 b
3.-4. Sophia Glis Glisová – vítězství 2. kapitola (3 b) – celkem 3 b
5.-6. Adriana Bella Lee – účast 3. kapitola (1 b), účast 5. kapitola (1 b) – celkem 2 b
5.-6. Teodorik Valdorius – účast 2. kapitola (1 b), účast – návrh názvu románu (1 b) – celkem 2 b
7.-9. Elle Annie Green - účast 5. kapitola (1 b) – celkem 1 b
7.-9. Jaromira Drakenová – účast 2. kapitola (1 b) – celkem 1 b
7-9. Lili Smeaglová – účast 4. kapitola (1 b) – celkem 1 b

žebříček ilustrátorů:
1.-2. Adriana Bella Lee 5 bodů (1 b za účast v tomto kole, 3 b za 1. místo + 1 b za účast v minulém kole)
1.-2. Paul Brewer 5 bodů (3 b za vítězství v tomto kole, 2 b z minulého kola)
3. Lili Smeaglová 1 bod (z minulého kola)

Nakreslete a pošlete nám další ilustrace, vyberte si jakoukoli situaci z dosud proběhlého děje. Ilustrace očekáváme na adrese redakce kdykoli v průběhu soutěže, vždy při uveřejnění nových soutěžních kapitol budou vytištěny i nové obrázky a bude se o nich hlasovat.
Na nejlepší účastníky spisovatelského i malířského klání čeká speciální odměna na úplném konci, každý zúčastněný ale dostane nějaké ty srpce po vyhodnocení příslušného kola.
Proto vyzýváme všechny čtenáře: napište 6. kapitolu Tajemství dvojčat!



Tady máte pro připomenutí tu vítěznou pátou (i s Paulovou vítěznou ilustrací):
5. kapitola - Zapovězený lesPaul Brewer
Zatímco Ondina pokojně spala, u Waricka probíhalo drama.
Po tom, co se zjevil skřítek, nikdo ani necekl. Waricka překvapilo, proč oslovil skřítek zrovna jeho, ale vidina nějakého tajného nočního dobrodružství ho vzrušovala. Věděl, že do lesa se nesmí, ale pravidla jsou přece od toho, aby se porušovala, blesklo mu v hlavě.
„Tak dobře… A to půjdu sám?“ zeptal se skřítka, který se zasmál. „Hahá, tak dobře, vemem s sebou ještě jednoho člobrdu, ale víc ne, musíme bejt tichý jako laňky.“ Waricka okamžitě napadla Ondina, ale jak si hned uvědomil, ta byla zachumlaná v postýlce v Nebelvírské věži. Vždycky podnikali takové výpravy spolu. Tohle bude jako znak toho, že já jsem Warick a ona Ondina, nemůžeme být věčně spolu!
Popravdě jí trochu záviděl, ale přece si to nepřizná. Teď je to on, kdo zažije první nějaké dobrodružství a bude se tím moc chvástat před ní ve Velké síni. Při té představě se usmál a promluvil: „Tak s sebou vezmem ještě Patricka, ne?“ otázal se skřítka, který přikývl, a pak na Patricka, který se však nadšeně vůbec netvářil.
„Cože, do Zapovězeného lesa? Ty ses zbláznil! Vždyť jsou tam vlkodlaci, upíři a kdo-ví-co-ještě!“ vychrlil a pokračoval: „Můj děda mi povídal, že když byl ve škole, tak se tam šli jednou podívat, málem se ztratili a potom dostali hrozně školních trestů a málem je vyhodili! Ne, tam mě nikdo nedostane!“
Waricka to mrzelo, ale nic neříkal, v duchu si opakoval, že tam prostě půjde. Ostatní chlapci se tvářili taktéž bojácně a on je nechtěl k ničemu přinucovat. Obrátil se na skřítka.
„Fajn, půjdu sám,“ oznámil skřítkovi.
„Tak to je velice fajné, že do toho půjdeš se mnou... mimochodem, menuju se Truppy,“ řekl skřítek nakysle. „Možná, žes měl jít za sestrou do Nebelvíru. Chytni se mě.“
Warick nechápal, o co jde, ale uposlechnul skřítka. Jednou se rozhodnul, že tam půjde, a tak se s rozklepanou rukou a se strachem skřítka chopil.
Ozvalo se hlasité PUF a zničeho nic se oba dva objevili na školních pozemcích před chatou pana školníka -Lerneje Servista, který kromě školnictví má na starosti styk mezi skřety a kouzelníky v celé Anglii. Skřítek se tvářil velice vážně a Warick si připadal velice nemístně v pyžamu na školních pozemcích u skřítka a najednou ho zaplavil pocit, že chce jít zpátky do ložnice, a to hned. Krom toho měl z toho přemístění hodně nepříjemný pocit v žaludku.
Už byla tma a tak jen stěží viděl. Vedle v chaloupce se svítilo. Skřítek se zvednul, popadl Waricka za límec a táhnul ho rovnou k chaloupce, kde zaklepal a ve dveřích se objevila tvář skřeta, tedy školníka Lerneje Servista.
„To je načase, už jsem si myslel, že nepřijdete,“ promluvil hrubým hlasem a popadl dvě lucerny. Jednu dal Warickovi a jednu sobě. Warick si připadal jako v nějakém zlém snu a lucernu sotva udržel, tak moc se mu třásla ruka. Pomalu kráčeli k lesu a Truppy se neustále ohlížel. Warick se hrozně moc bál, a jako by mu přimrznul jazyk. Nebyl s to říct jediné slovo a společně se vydali stezkou v lese kamsi dál. Waricka už začaly bolet nohy, když došli ke svému cíli a Warick úžasem vyjekl. To, co spatřil, ho opravdu překvapilo a zároveň vyděsilo.
Uviděl svázanou Ondinu a ještě jednu dívku z Nebelvíru, kterou neznal jménem, jak leží nehnutě na mýtince.
Vyjekl a rozběhl se za ní.
-------------------------------------
A teď je to na vás – Paul jako vítěz 5. kola se psaní 6. kapitoly podle pravidel soutěže nemůže zúčastnit.
Kdo a proč napadl a svázal Ondinu a její spolužačku? Jsou ve skutečném nebezpečí? Zachrání je Warick? Pomůže mu někdo z kamarádů? Jakou úlohu v celé věci hrají skřítek Truppy a školník Lernej Servisto? A co bude dál?

Servis pro spisovatele:
Nenechme se splést, pro náš příběh budou směrodatné pouze události a postavy, které se objevily ve vítězných kapitolách. Byla vám sympatická některá osoba z kapitoly, která nevyhrála? Není nic snadnějšího než ji začlenit do svého vlastního pokračování.
S těmito ale počítejme určitě – možná se některá dosud okrajová postava později stane důležitou!

Ondina Niedelsonová – jedenáctiletá dívka z tradičně mrzimorské kouzelnické rodiny, překvapivě se ale dostala do Nebelvíru. Chce dokázat svou schopnost poradit si i bez bratra. Skamarádila se s Vanessou, ale už se stihly pohádat… Ondinu to mrzí, ale je příliš hrdá, než by se šla omluvit... Na konci 5. kapitoly ji Warick nalézá svázanou v zapovězeném lese…co se stalo? A kdo byla ta druhá svázaná nebelvírská studentka? Vanessa, Mercedes, Ester, Andrea, nebo některá, kterou ještě neznáme?
Warick Niedelson – její bratr – dvojče. Podle očekávání byl zařazen do Mrzimoru, musí se ale vyrovnat s odloučením od sestry, se kterou dosud tvořil nerozlučnou dvojici. Našel si už dobrého kamaráda Patricka, ten ho však nepodpořil při noční dobrodružné výpravě do Zapovězeného lesa s tajemným skřítkem
Patrick Walles – jedenáctiletý spolužák a kamarád Waricka, kluci si spolu velice rozumí
skřítek Truppy – nečekaně se objevil, aby pozval Waricka na noční výlet do lesa; mluví dosti nezdvořile
Lernej Servisto - bradavický školník – „menší pán s dlouhým kabátem“, zajímavé na něm je, že je skřet. Má vynikající organizační schopnosti a autoritu u studentů. Právě jsme se dověděli, že kromě školnictví má na starosti styk mezi skřety a kouzelníky v celé Anglii
Vanessa Konrádová –jedenáctiletá dívka, se kterou se sourozenci setkali ve vlaku. Má v Bradavicích tři starší sourozence, každý je v jiné koleji - jeden bratr v Havraspáru, druhý ve Zmijozelu, její sestra Mercedes je prefektkou Nebelvíru. Také Vanessu poslal Moudrý klobouk do Nebelvíru. Vanessa je velice upovídaná a zdá se, že se chce trochu „přiživit“ na postavení své sestry. Tím začala být Ondině protivná a dívky se nepěkně pohádaly. Usmíří se, nebo jejich kamarádství skončilo?
Mercedes Konrádová – starší sestra Vanessy, prefektka Nebelvíru.
Claire Suliová – primuska Nebelvíru.
Peter – příjmení dosud neznáme, druhý prefekt Nebelvíru.
Ester a Andrea – příjmení dosud neznáme, nebelvírské prvňačky, nové spolužačky Ondiny, s nimi a s Vanessou bude bydlet v jedné ložnici. Ester je Ondině sympatická, není tolik řečná jako Vanessa.
Emma – příjmení ani další podrobnosti zatím neznáme; starší bradavická studentka, se kterou se Ondina v 1. kapitole potkala ve vlaku
Ředitelka Bradavické školy čar a kouzel – její jméno zatím neznáme, dověděli jsme se však, že „všichni tady měli tu starou, možná už trochu vrásčitou ženu rádi. Ve své funkci už byla 20 let a říkalo se o ní, že je nesmírně laskavá a spravedlivá.“
• Zatím neznáme žádné profesory, setkali jsme se pouze s přísnou profesorkou, která ve 2. kapitole řídila zařazování. Její jméno dosud nezaznělo a nevíme, jaký předmět vyučuje.


Uzávěrka 6. kapitoly je v pondělí 23. listopadu 23:59 (takže máte ještě den k dobru po odevzdání 5. domácích úkolů do výuky:)
Těšíme se na vaše příspěvky!
Sophia Glis Glisová, šéfredaktorka

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dvojitá výhra! :D +raduje se+

Paul

Anonymní řekl(a)...

Tomu se říká BINGO:D
Jen tak dál!
Sophia