neděle 15. listopadu 2009

JAK JSME BOJOVALI SE ZLEM

Jak to všechno začalo:

20. října 2009 se na bráně školy objevil podivný pergamen, obsahující nejasnou hrozbu. Mnozí ho považovali za nejapný žert, jiní byli vystrašeni, někteří profesoři vehementně ujišťovali, že se nemáme čeho bát… Tajemný vzkaz byl ale připevněn kouzlem trvalého přilnutí a nebylo možné ho sundat… Pak vedení přiznalo obavy, byla svolána porada profesorů a na Příčné ulici byla ohlášena dodávka očarovaných talismanů, které by měly své majitele chránit: „Ceny talismanů budou příznivé, aby si je mohl dovolit každý: Zaručeně Levný Obnos.“
Pan ředitel vyzval případné svědky výlepu, aby se přihlásili, ale patrně se nic směrodatného nezjistilo. Stalo se však něco překvapivého: ochranné amulety, které původně tak doporučovala sama inspektorka výuky madam Grey-Slytherin, byly podrobeny zkoumání a shledány neúčinnými či dokonce nebezpečnými!



Další den ráno, když jsme si na poslední chvíli chystali sešity a učebnice do vyučování, jsme při pohledu do svých rozvrhů nevěřili vlastním očím, když jsme četli např.:
Astrologie - Čína (1.A) - Prof. Malá mořská víla David Nekromacer
Egyptologie (1.A) - Prof. Chobotnice z Čertovky Lavender dela Spacey
Magie krásy (1.B) - Prof. Vodníček Buližníček Consuela Zirkon
Mytologie (1.B) - Prof. Polámal se mraveneček Serge Renine
Žertovné zaříkávání (1.A) - Prof. Karkulín ze střechy Lenůlie Čihůlková

„Ale nejhezčí jméno má stejně naše kolejní ředitelka - Komisař Vrťapka Letitia te Tiba, to je roztomiloučký,“ dala se slyšet Alienor. Tehdy jsme to ještě považovali za povedenou legraci…jenže když potom do kolejní místnosti přišli čtyři domácí skřítci, kteří nesli na žlutém sametovém polštáři jakousi velikou a dosti ušpiněnou knihu, zamrzl nám úsměv na rtech: kniha promluvila hlasem madam Leti a prosila nás o pomoc…
Všichni profesoři byli zakleti mocí ZLA. Proměnili se v ušmudlané výtisky mudlovské dětské literatury. Vysvobodit jsme je mohli jen my studenti. Ale o tom příště. Napíše pokračování někdo z vás?

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jé ten seznam, ten je můj myslím, ten profesorský :D
Adriana