sobota 28. listopadu 2009

Vítězná 6. kapitola Tajemství dvojčat

V tomto kole hlasovalo 19 čtenářů a po celou dobu to bylo velice vyrovnané, nakonec o jediný hlas vyhrála kapitola Skřítkovo odhalení od Elle Annie Green.

a) Nebelvírské konto - autor Vicky Charmant - 9 hlasů (47%) - získává 8 srpců za účast
b) Skřítkovo odhalení - autor Elle Annie Green - 10 hlasů (52%) - získává 15 srpců za vítězství v tomto kole

Máme tedy na scéně upíry a Ondinu tato kapitola zanechala v ohrožení života, zasaženou právě upířím kousnutím. Vítězné pokračování máte hned pod tímto článkem pod písmenem b), proto ho nebudeme vydávat znovu.
Existují opravdu dvourozí jednorožci? Podaří se Warickovi a Patrickovi najít v Lese bílého jednorožce? Dá jim mléko? Zachrání tak kluci Ondinu a Ester? Budou mít dívky nějaké trvalé následky?
Je to na vás!
Uzávěrka 7. kapitoly je v pondělí 7. prosince ve 23:59.
Jen malé shrnutí (kurzívou jsou uvedeny dosud méně výrazné postavy, které se v 6. kapitole neobjevily, samozřejmě jejich důležitost se může změnit - je to na vás):
Ondina Niedelsonová – jedenáctiletá dívka z tradičně mrzimorské kouzelnické rodiny, překvapivě se ale dostala do Nebelvíru. Chce dokázat svou schopnost poradit si i bez bratra. Skamarádila se s Vanessou, ale už se stihly pohádat… Ondinu to mrzí, ale je příliš hrdá, než by se šla omluvit. Na konci 5. kapitoly ji Warick nalézá svázanou v zapovězeném lese…v 6. kapitole jsme se dověděli, že v tom má prsty skřítek Truppy a také školník Servisto, jeho úloha ale je nejasná. Druhou svázanou nebelvírskou studentkou byla Ester, Ondinina spolubydlící z nebelvírské ložnice. Po jedovatém kousnutí upírem zbývá oběma 12 hodin života…
Warick Niedelson – její bratr – dvojče. Podle očekávání byl zařazen do Mrzimoru, musí se ale vyrovnat s odloučením od sestry, se kterou dosud tvořil nerozlučnou dvojici. Našel si už dobrého kamaráda Patricka, ten ho sice zprvu nepodpořil při noční dobrodružné výpravě do Zapovězeného lesa s tajemným skřítkem, nakonec se ale odhodlal mu pomoci zachránit Ondinu a její kamarádku.
Patrick Walles – jedenáctiletý spolužák a kamarád Waricka (viz výše)
skřítek Truppy – nečekaně se objevil, aby pozval Waricka na noční výlet do lesa; mluví dosti nezdvořile. V 6. kapitole jsme se dověděli, že je poloviční upír.
Lernej Servisto - bradavický školník – „menší pán s dlouhým kabátem“, zajímavé na něm je, že je skřet. Má vynikající organizační schopnosti a autoritu u studentů. V 5. kapitole jsme se dověděli, že kromě školnictví má na starosti styk mezi skřety a kouzelníky v celé Anglii, v 6. kapitole se překvapivě zdá, že je zapleten do únosu Ondiny. Je opravdu na straně zla? Zatím nevíme.
Ester a Andrea – příjmení dosud neznáme, nebelvírské prvňačky, nové spolužačky Ondiny, s nimi a s Vanessou bude bydlet v jedné ložnici.
Ester je Ondině sympatická, není tolik řečná jako Vanessa. V 6. kapitole se spolu s Ondinou stala obětí upírského kousnutí
Mercedes Konrádová – starší sestra Vanessy, prefektka Nebelvíru.
Claire Suliová – primuska Nebelvíru.
Peter – příjmení dosud neznáme, druhý prefekt Nebelvíru.
Emma – příjmení ani další podrobnosti zatím neznáme; starší bradavická studentka, se kterou se Ondina v 1. kapitole potkala ve vlaku
Ředitelka Bradavické školy čar a kouzel – její jméno zatím neznáme, dověděli jsme se však, že „všichni tady měli tu starou, možná už trochu vrásčitou ženu rádi. Ve své funkci už byla 20 let a říkalo se o ní, že je nesmírně laskavá a spravedlivá.“
• Zatím neznáme žádné profesory, setkali jsme se pouze s přísnou profesorkou, která ve 2. kapitole řídila zařazování. Její jméno dosud nezaznělo a nevíme, jaký předmět vyučuje.
Tajemství dvojčat – žebříček spisovatelů:
1. Vicky Charmant
– 1. kapitola (2 b), účast 2.kapitola (1 b), vítězství 3. kapitola (3 b), účast 5. kapitola (1 b), účast 6. kapitola (1 b) – celkem 8 b
2. Alanise Olien Harlin – vítězství 4. kapitola (3 b), účast 2. a 3. kapitola (1+1 b), vítězný návrh názvu románu (2 b) – celkem 7 b
3. Elle Annie Green - účast 5. kapitola (1 b), vítězství 6. kapitola (3 b) – celkem 4 b
4.-5. Paul Brewer – vítězství 5. kapitola (3 b) – celkem 3 b
4.-5. Sophia Glis Glisová – vítězství 2. kapitola (3 b) – celkem 3 b
6.-7. Adriana Bella Lee – účast 3. kapitola (1 b), účast 5. kapitola (1 b) – celkem 2 b
6.-7. Teodorik Valdorius – účast 2. kapitola (1 b), účast – návrh názvu románu (1 b) – celkem 2 b
8.-9. Jaromira Drakenová – účast 2. kapitola (1 b) – celkem 1 b

8.-9. Lili Smeaglová – účast 4. kapitola (1 b) – celkem 1 b

žebříček ilustrátorů:
1. Paul Brewer 7 bodů (3 b za vítězství v minulém kole, 2 b z předminulého kola, 2 b jako jediný účastník tohoto kola)
2. Adriana Bella Lee 5 bodů (2x 1 b za účast, 3 b za 1. místo)
3. Lili Smeaglová 1 bod (z předminulého kola)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mohli bychom potom ty kapitoly dát dohromady a udělat z toho knižku do školní knihovny, kde by nakonci bylo, kdo kterou kapitolu napsal - byla by to hezká vzpomínka na časy Mrzimorské koleje... a mohlo by se to hodit i do ročenky :)


Alanise

Anonymní řekl(a)...

Tak to až na konci, ne? :)
Jinak jestli se zúčastim, tak vyhraju :))

Paul

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Vydání celého příběhu v knižní podobě máme v plánu, proto se snažte, ať to stojí za to:)
Sedmá kapitola bude patrně pro další vývoj děje velice důležitá! Nezapomeňme, že při zařazování Moudrý klobouk mluvil o zvláštní schopnosti, která se má projevit u Ondiny! Možná právě to ji zachrání!