sobota 18. dubna 2009

Ze zaprášeného archivu

Dnes mám pro vás překvapení. Co v našem časopise dosud chybělo?

Román na pokračování!

A nyní se to změní!
Díky naší milované kolejní ředitelce, madam Leti, se mi dostala do ruky velice napínavá a zajímavá kniha, která ležela kdovíjak dlouho skoro zapomenutá ve školním archivu, v oddělení Mrzimor. Kniha byla už celá zaprášená a dokonce trošičku okousaná (no tak, Fousku…), ale myslím, že stránka nechybí žádná!

Jak to začalo?

Letitia: Včera som večer dostala strašnú chuť, prečítať si niečo ... nejakú FF (fan fiction, pozn. Sophia*) s Mrzimorom... nič som nevedela nájsť a nakoniec som si spomenula, na jednu, ktorá bola napísaná... už veľmi dávno.
Bolo to v rámci súťaže FF - bola to kolejní súťaž možno ešte v roce 2005 alebo kedy. Písala to naša Lemma Plíživá. Ale ako duchovný majetok to patrí celému Mrzimoru
Napadlo mi, že by sme to mohli postupne vydávať v Trimelovi. Čo vy na to, slečna Sophia?
Sophia: Ale to je vynikající nápad! Nová rubrika - Ze zaprášeného archivu:) Díky, madam Leti!

*)Fan fiction, případně fanfiction je literární dílo vycházející z díla již existujícího a sepsané jeho fanouškem. Dílem, na kterém je fanfiction vystavěna a které se označuje také jako canon či kánon, je většinou nějaká kniha (např. HP:-), ale také například film, televizní seriál či komiks. V naprosté většině případů nemá fanfiction komerční ambice a šíří se především prostřednictvím internetu.
Principem fanfiction je použití postav, námětů a světa vytvořeného původním autorem, ovšem tak, že výsledné dílo není jen kopií (plagiátem) původního díla, ale kreativním výtvorem fanouška. Nové dílo tedy často volně dějově navazuje na děj původní knihy (povídky, komiksu, aj.) nebo vytváří odbočky a nové verze.
(podle Wikipedie - http://cs.wikipedia.org/wiki/Fanfiction)

To jen abyste se také trochu vzdělali, znalcům se omlouvám:)
Takže na co se můžete těšit?
Vždy s odstupem několika dnů najdete nové pokračování. Kapitol je celkem 18 a epilog, takže nám to může vydržet docela dlouho:)
Můžete se těšit také na
čtenářskou soutěž o ceny,
v níž budete tipovat děj příští kapitoly. Jednak to bude ve formě jednoduché ankety, ale ti, kdo chtějí získat na konci hodnotnou cenu, posílejte podepsané odpovědi také sovou na adresu Sophia Glis Glisová. Za správný tip dostanete bod, no a kdo bude mít bodů nejvíce, obdrží za odměnu pěkné překvapení!
Odpovědi můžete posílat vždy pouze do vydání další kapitoly, ale to jste určitě pochopili.

1. otázka:
Kdo byl tajemný noční návštěvník?
a) otec Arona Valemínka
b) vyděrač, který zná Aronovo tajemství
c) ředitel školy čar a kouzel v Bradavicích

Žádné komentáře: