úterý 28. dubna 2009

Famfrpál – nešťastný začátek…

V sobotu 25. dubna bylo zahájeno školní famfrpálové mistrovství léto 2009. Prvním oficiálním zápasem bylo utkání Zmijozel x Mrzimor.

Doufali jsme, že významným přínosem pro výkon našeho týmu bude na postu chytače Abrielan Zirp, který v sobě objevil netušené chytačské nadání a v posledním zápase loňské sezóny dokonce chytil zlatonku (sice jsme i tak prohráli, ale přesto to byl alespoň čestný úspěch…)

Bohužel Abrielan při poslední tréninku ve snaze se co nejvíce zlepšit použil nepovoleného dopingu, a tak mu kapitánka týmu Susan Rootletová zakázala v sobotním zápase hrát. Raději nastoupíme v takovémto oslabení, než aby na naší koleji ulpěla pověst podvodníků. Toto těžké, ale spravedlivé rozhodnutí podpořila řada studentů, Abrielan Zirp to však neunesl a úplně a definitivně odešel ze školy. Snad nalezne své štěstí jinde…

Mrzimor nastoupil k zápasu s favorizovaným Zmijozelem odhodlaně, ale ve velice oslabeném obsazení. Chyběli nám především silní střelci, a tak se žlutému týmu podařilo dát jeden jediný gól (střelkyně Hobit Kotlík). Ukazuje se, že nám scházejí letecké zkušenosti! Pak můžeme na famfrpálovém hřišti trénovat s míči jak chceme, ale zelení prostě létají o tolik rychleji, že nemáme šanci. Prefektka Lucy Koralka proto vymyslela kolejní soutěž Jazvec na metle (Jezevec na koštěti), která by měla motivovat studenty, aby více trénovali na letové ploše v Prasinkách a snažili se co nejvíce se zlepšit v obratnosti a chytání červených terčíků.

Utkání bohužel pro Mrzimor skončilo naprostým debaklem 10 : 2710 a ke konci to už bylo opravdu jen trápení a čekání, až hráče vysvobodí chycení zlatonky…



O podrobnější zhodnocení zápasu jsem poprosila kapitánku týmu Susan Rootletovou, pokud nebude moci článek napsat (je poslední dobou hodně zaneprázdněna různými povinnostmi), napíšu Vám sem něco sama… Zatím jen poděkování všem zúčastněným (můžete si je najít v knize zápasů na famfrpálovém hřišti, zde jmenovitě až v příštím článku).

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Heh, a jak to bude s nebelem ? =D Ale aspoň havr by jsme mohli porazit =D