čtvrtek 21. dubna 2011

Voda opadla aneb Od magíka k úplavici

Zatopené prostory naší školy jsou konečně v suchu, ale nákaza úplavicí stále hrozí!

Mnoho z nás se o tom mohlo přesvědčit. Voda je pryč, ale úplavice se stále šíří. Osobně si myslím, že v tom voda nehrála až tak velkou roli, jak se tvrdilo. Tato nemoc je vysoce infekční a přenašečem je člověk. Do těla se dostává potravinami, pitnou vodou, či kontaminovanými předměty. Díky tomu se nedivím, že se nákaza šíří dál – i bez vody, na kterou byl kladen důraz.

Od opadnutí vody se v naší koleji vyskytly tři případy úplavice, kterou způsobila nakažená pochutina. Nadšení z magika Horká pochutina, kterého můžete získat za vypití horké čokolády v kuchyni, nejspíše neproběhlo dle našich představ. Stál nás naše zdraví!

Bohužel to nezůstalo jen u nás tří, ale nemocí se nakazili i další lidé v kolejce, včetně našeho uzdraveného Paula. Bylinky k vyléčení lze najít v zapovězeném lese, také se dají vytáhnout z jezera (netuším, zda to jde i nyní). Další možnosti nám zůstávají skryté.

Každý z nás by měl být v místech, kde stála voda, obezřetný. Snad by pomohlo se jim vyhnout, ale není to zas tak jednoduché, jelikož se nám daly do pohybu pohyblivé schody. Z ošetřovny se rázem stala umývárka. Dnes je již vše na svém původním místě - nemusíme bloudit.

Buďme na sebe opatrní a mějme trpělivost!
Samantha Am Chainless

1 komentář:

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Na nástěnce u ředitelny jsem našla tuto odpověď p. ředitele na dotaz týkající se nákazy úplavicí:

"Po celou dobu bylo jediné infekční místo, a to cesta do kuchyně. V soutěžích ani scriptóriu nákaza nikdy nehrozila.

Po opadnutí vody byla umývárna nekvalitně dezinfikována a úplavice se poněkud nedopatřením šířila ještě zhruba 30 hodin. Od pondělí je však i toto nebezpečí již zažehnáno.

Co se týká roušek, fáma, že nákaze úplavicí zabrání se po hradě rozšířila ústy studentů a teprve po té reagovala Příčná ulice jejich objednáním aby uspokojila poptávku. Ale upřímně, úplavici jste mohla dostal jedině v zatopené cestě do kuchyně, jediná cesta byla tedy proplavat a v tomto vám zřejmě promáčená rouška moc nepomůže."