úterý 9. února 2010

Jak vzniklo moje jméno? Henrik Leens

(Mudlovské vysvětlení)
Nad jménem jsem původně nepřemýšlel dlouho, protože za chvíli jsem chtěl jít na trénink a měl jsem na to jen několik minut. Chtěl jsem být taková „drsnější“ postavička s černými brýlemi, v kožené vestě. Takový frajírek.
A k tomu se mi hodilo nějaké úderné severské jméno. Vzpomněl jsem si na všechny Seveřany co znám, od hokejistů až po názvy značek aut. Hned mi ulpělo v hlavě jméno Henrik. Pěkně to zní, je to krátké a prostě „cool“. Ale co příjmení? Odešel jsem na trénink, že tam o tom popřemýšlím. Nenapadlo mě nic.
Tak, když jsem se vrátil, jsem si trochu zagooglil a našel seznam asi 300 severských jmen. Začal jsem vybírat. Původně jsem chtěl být originální, s přehláskou, ale jak jsem se dozvěděl, přehlásky, háčky ani jiné „zvláštnosti“ nejdou. Zalíbilo se mi jméno Polfer. Hned jsem se dovtípil, že tady asi nikoho nenapadne, že je to normální křestní jméno. Odeslal jsem přihlášku jako Henrik Polfer.
Ještě štěstí, že vyšel článek v Denním Věštci o tom, že si nováčkové dávají špatná jména. Objevil jsem tam, že Henrik Polfer je skoro stejné jako Harry Potter. V tu chvíli jsem se plácnul do čela. Vůbec mě nenapadlo, že je to podobné s nějakým Potterem! Zeptal jsem se, jestli mě vezmou takhle. Dozvěděl jsem se, že ne. Dostal jsem spásný nápad, že se registruji ještě jednou, změním si jméno a napíšu, ať chudáka Polfera smáznou. Řekl jsem si, že jméno Henrik si nechám, přece jen se mi hodně líbí a příjmení vymyslím nové. Leens vzniklo tak, že jsem náhodou narazil při googlování na Nizozemské město Leens. A tím to bylo vyřešeno. Ještě jednou chci poděkovat těm, co mě nechali vytvořit si novou postavu.

5 komentářů:

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Henriku, a copak chodíš trénovat?? Pochlub se:)

Anonymní řekl(a)...

Závodně plavu, ale už mě to nějak neberu. Člověk dře a výsledky stejně nemá :)

Anonymní řekl(a)...

Jéé, já taky:D Ale moc dobrá nejsem...Ve srovnání s profíkama :D
Isabella S.

Anonymní řekl(a)...

A jezdíš na závody? Neb plaveš jen tak? Jestli závodíš, tak tě můžu někdy někde potkat ;)

Henrik

Anonymní řekl(a)...

Závodím :) Ale spíš v Brně, jinam moc nejezdíme.
I.