pátek 30. prosince 2011

Žlutá akce: Večer s knihou HP

V pondělí 26. 12. ve večerních hodinách se žlutá kolejka ponořila do ticha. Těžiště dění se totiž přesunulo do komnaty nejvyšší potřeby, kde pod taktovkou našich spolužaček Jostein Lauierové a Emily Moonové probíhal již druhý Večer s knihou HP.

Kromě vřavy žlutých studentů na náš večírek zavítali i čerstvě jmenovaný správce Příčné ulice Ernie Cihlička a o něco později dorazila i někdejší žlutá absolventka – profesorka Selena Enail Smithová.
Zatímco jsme hledali svá místa a pojídali chlebíčky, Emily se zhostila úvodního proslovu. Šlo jí to skvěle. Jako první přišla na řadu její soutěž. Postupně jmenovala méně známé postavy z knihy Harry Potter a Tajemná komnata. V této soutěži neměla konkurenci prvačka Elizabeth Gibsonová.
Po krátké pauze vyplněné tancem bylo slovo předáno panu Cihličkovi. Ten si pro nás připravil křížovku, na kterou jsme měli dvacet minut. Celkově nešlo o nic těžkého, každý, kdo jen trochu chtěl, musel na řešení při troše snahy přijít. Odměna byla přichystána pro každého správného řešitele. Můžeme přidat perličku o tom, jak se primuska Sophia snažila pro sebe ukousnout na řešení tajenky více času. Marně! Poděkovali jsme správci Příčné ulice za zpestření a přišla poslední soutěž tohoto večera, kterou si pro nás připravila druhá z organizátorek – Jostein.
Jostein vybírala různé věty z knihy a naším úkolem bylo odhalit postavu, která větu řekla. Tqato soutěž se neobešla bez několika nevinných chytáků. Jeden z nich se stal osudný Adrianě Belle Lee. Díky tomu se zaslouženou vítězkou stala prefektka Ellka Willowa.
Večer si všichni užili, byli jsme nadšení především z hojné účasti. I proto se plánuje datum již třetího Večera s knihou. Těšíme se!
Pro Žlutého Trimela Vicky Charmant

Žádné komentáře: