čtvrtek 24. června 2010

Hog nebo Hög?

(Ze studijní cesty Vicky Charmant)
Hogwarts je bezesporu jedna z nejlepších kouzelnických škol vůbec. Jen velmi těžko hledá po celém širém světě konkurenci. Není proto ani divu, že se naši školu leckdo snaží napodobovat. O jednom z dalších napodobenin vás mohou usvědčit exkluzivní fotografie v následujícím článku.
Snímky pochází ze Švédska. Zkopírování jména se ředitel pokusil zakrýt za zkráceninou, přívlastkem, který označuje město, v němž se škola nachází a zkomolením původního názvu, který obohatil ještě o přehlásku.

Jak sami vidíte, Malmö Högskola se s tou naší nemůže v nejmenším porovnávat. Zaprvé je to škola mudlovská (ne, opravdu ještě žádná kouzelnická škola není natolik zmodernizovaná, aby se k ní dalo přijíždět mudlovskými auty), zadruhé nemá ani věže, ani jezero. Bez těchto nezbytností si snad neumíme naši školu ani představit.

Smutnou pravdou ale je, že tahle kopie má o mnoho studentů více – uvádí se kolem 22 000. Zajímavé, co dokáže přehláska, že?

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To je pěknýý.
Paul

Anonymní řekl(a)...

Tohle je bezvadné!:-D Perfektní článek!

A je jisté, že jde opravdu o mudlškolu? Protože jinak si fakt, že ředitel okopíroval název kouzelnické školy, dovedu vysvětlit jen dvěma způsoby:
1, ředitel pochází z kouzelnické rodiny, ač šéfuje mudlovské
2, součástí této mudl školy je utajená škola kouzelnická.
Tak nevím, jak je to? ;-)))

Niane

Anonymní řekl(a)...

Já jsem tedy pro dvojku, ale navenek se to jeví jako mudlvoská škola. :-)

Vicky