neděle 2. května 2010

Valpuržina noc

(reportáž napsala Selena Enail Smithová)

Konečně přišel 30. duben, den, nebo tedy spíše noc, kdy dochází k zažehnutí čarodějnické duše plamenem, magické brány jsou otevřeny a všichni se radují a oslavují. Taková byla i noc u nás v Bradavicích, tedy v rámci možností a bezpečnostních podmínek.

Ve Velké síni bylo jen pár studentů a studentek, když to všechno začalo. Vzduchem se nesl zápach síry, a osoby, které byly v blízkosti některých čarodějek, například Linn Rose Lairové, Palačinky Med Džemové, či v blízkosti mé maličkosti, zaznamenaly mírný nárůst teploty. To byly první signály toho, že se začíná něco dít. O chvilku později jsme vzplály očistným ohněm. Nevím, jak moc jsme se musely očišťovat, ale oheň byl dost velký a plápolal na všechny strany, takže hrozilo, že se něco podpálí. Některé z čarodějek měly ale to štěstí, že jejich duše byly bez poskvrny, takže nepotřebovaly očistit. Mezi takovými byla například Elanius Aine Neil.

Elanius Aine Neil > vidíte? Jsem tak čistá, že mne ani oheň nemusí očišťovat :-P

Jistě si říkáte, jak je možné, a v čem je háček. Tak abych to vše uvedla na pravou míru. K očistnému ohni nám dopomohl lektvar, který byl pro tuto noc přichystán a čarodějky, které se chtěly očistit, si ho mohly koupit, v tuto noc vypít a očistit tak svou duši, bez toho, aby na sebe musely seslat očistný oheň pomocí hůlky.

Mužská část byla zpočátku zaskočena, ale po chvíli si pánové na hořící postavy zvykli a například Teodorik Valdorius toho naopak využil a chtěl si opéct špekáček. Z toho je vidět, že muži si umí vždy a se vším poradit a všechno dokážou nějak využít ve svůj prospěch.

Teodorik Valdorius > - napíchne špekáček na klacek a začne si nad Pali opékat -
plápolající Palačinka Med Džemová > - chytne Teovo klacek a hodí po něm buřt, sebere klacek a pořádně ho přetáhne:D - No to teda ne :D
Teodorik Valdorius > - Těsně před tím ucukne a odběhne i se špekáčkem - jo tak ani užitečná nechce být
plápolající Linn Rose Lairová > - vezme Teovi špekáček a zakousne se –

Je ale zvláštní, že si Teodorik dokázal tak rychle špekáček obstarat, což se také o chvíli později vysvětlilo. Nejednalo se totiž o špekáček, ale o sovu, která patřila modré studentce Elanius Aine Neilové. Tím se také vysvětlilo to, že se poslední dobou ztratilo několik ptáků, kteří poblíž Bradavic hnízdili. Pravděpodobně skončili v žaludku výše jmenovaného studenta, ale o tom se můžeme jen dohadovat. Celá tato aféra o upečené sově se za chvilku zamluvila a nikomu již poté nevadilo, že místo špekáčku se jí sova Špekáček. Dokonce se také opékaly blechy, které posloužily jako munice a ne jako jídlo. Snad jen Derryka Fashionová jedla něco jiného, ale bůhví, co to bylo, jelikož ani ona sama to nevěděla.

Elanius Aine Neil > Žádné Špekáčky nejezte! To je moje sova! Vy barbaři!
plápolající Linn Rose Lairová > - vyplivne to, když slyší sova
Teodorik Valdorius > Linn Rose Lairová je ještě syrový vrať ho
plápolající Linn Rose Lairová > jak syrový? fuj :d
Teodorik Valdorius > nemáš ráda syrový a ještě je nedodělaný
Derryka Fashionová > mňam syrové párky a špekáčky mňam
plápolající Linn Rose Lairová > nemám ráda, opečeš mi ho a pak mi ho vrátíš, že ano? :) :D
Teodorik Valdorius > Nic vám nedám jen mi je jíte
Elanius Aine Neil > Derryko, ty jíš sovy?
Teodorik Valdorius > Linn ale když mě ho necháš dodělat, udělám jich více i ty tradiční :-)
Derryka Fashionová > Ela, nejím fuj… já jim něco jiného, ale sovy ne!

Situace se pomalu přiostřovala, jelikož s přibývajícím počtem studentek, přibývaly také i hořící osoby, které mohly být pro hrad nebezpečné, ale zase na druhou stranu bylo ve Velké síni teploučko. Některé studentky byly dokonce tak škodolibé, že oheň použily pro své pobavení. Našly se i takové studentky, kterým oheň přidal na kráse, a náležitě to dávaly všem na odiv.

plápolající Isabella Anne Swan > - přemýšlí o podpalu Teíka :D -
plápolající Isabella Anne Swan > - nenápadně zapaluje Teovi košili
Teodorik Valdorius > Jáá budu hořet
Teodorik Valdorius > - udusil na sobě oheň -

plápolající Sharlotte la Libretëa > - užívá si ohně - uáá :D
plápolající Isabella Anne Swan > Ha .D - kochá se svým žhavým vzhledem -
plápolající Palačinka Med Džemová > Issinko - ty si nebezpečně sexy:D
plápolající Palačinka Med Džemová > Shar - ty si koooča nej:)
plápolající Isabella Anne Swan > Pali xD - zatváří se velice sexy a pohodí planoucími vlasy :D
plápolající Sharlotte la Libretëa > Palí,oo...děkuji :)...ale ty větší

Ale abych nemluvila jen o hořících studentkách, zaměřím se nyní také na mužské osazenstvo, které bylo mírně rozladěno, a to i přes opékání čehosi. Valpuržina noc je nocí čarodějek, a ne čarodějů, což se některým moc nelíbilo. A proto se nad tím zamysleme. Nebylo by dobré udělat také noc čarodějů, kteří by dostali možnost očistit se od svých hříchů, stejně tak jako čarodějky? Očista je dobrá věc, a podle mě by i čarodějové měli mít tu možnost, vzplát očistným ohněm. Snad někoho na ministerstvu toto napadne a vše se změní.

Tato touha čarodějů a jejich pokřiky, že chtějí také hořet, však již nenarušily zaběhnutou očistnou hořící oslavu, a tak si i další studentky mohly v klidu zaplápolat. Postupem času byly všechny čarodějky uhašeny, a v klidu se mohlo jít spát. Jak je vidět, škola ještě stále stojí, a její život se vrátil do obvyklých kolejí.


Na závěr tohoto článku bych každého chtěla poprosit, aby si přepočítal své domácí mazlíčky. Jen pro jistotu a klid duše, a aby se odhalilo, co se tedy doopravdy opékalo.

Zde můžete vidět, že se všechny čarodějky, co požily lektvar, změnily a vzplály ohněm. (Na obrázku Vendesousa Asio Otusová)

8 komentářů:

Teo řekl(a)...

Pěkný článek, pobavil jsem se.

Prý sova špekáček :-D

Nicholas řekl(a)...

skvělý článek! :D

Susy řekl(a)...

Parádní článek. Nasmála jsem se.

haston řekl(a)...

když to nebyl špekáček, možná to byl ´pekáček ("š" mezitím někdo snědl)

Anonymní řekl(a)...

jsme tam - jedna, dvě... pětkrát! :D
Linn

Anonymní řekl(a)...

no jo Linn jseš suprstar mrzimorského časopisu :-D

Sel

silvinka řekl(a)...

Opravdu jste pobavili starou mrzimorskou profesorku:))

Anonymní řekl(a)...

+ směje se + jo jo holky ale byla to psina:D

Pal