neděle 23. května 2010

Nová posila v Mrzimore aneb nová konkurencia!

Milí čitatelia, fanúšikovia písma Lucynho :D . Ak chvíľu pouvažujete o nadpise, dospejete k viacerým možnostiam, ale nebudem vás dlho napínať a prezradím vám, kto alebo čo je tou posilou a konkurenciou :) Ako iste viete, naša kolej Mrzimor je domovom jednej úžasnej milej krysy (ale ja hovorím furt myš, čiže ďalej myš, hoci je to krysa :D) menom Fúzik. Samozrejme si Fúzika každý hneď obľúbil a stal sa takmer znakom koleje (nech mi teraz prepáči ó veľký jazvec, ale no je to tak :D). Náš famfrpalový tým nesie hrdo názov po tejto populárnej myši (krysy) - Fúzikov tým. Okrem toho sú po ňom pomenované súťaže, obrazy, umelecká tvorba a najnovšie sa Fúzik stal moderátorom našich mrzimorských správ! Jednoducho Fúzikova hviezda stúpa k výšinám! Vyzeralo to tak, že nikto a nič nemôže ohroziť tohto populárneho myšiaka (hm krysiaka? :D) Ale čo sa nestalo. Po nedávnom výlete do lesa, o ktorom sme písali v minulom čísle nášho časopisu , sa do koleje dostala nová myš! Navrátilci z výpravy nám do kolejky zaniesli novú myš s odvážnym menom – Lovec! Chovateľkou novej myšky (toto nie je už krysa :D) je mrzimorská študentka - Jostein Lauierová! Nová myš spôsobila v kolejke doslova chaos. Húfy zvedavých študentov sa rozbehli k nej a s milými (či trošku divnými :D) úsmevmi ju vítali a obchytkávali. Chudák Fúzik sa dostal do nepríjemnej situácie a ja (Lucy Koralka) ako jeho chovateľka som u neho spozorovala náznaky žiarlivosti. Áno, je to tak, naša moderátorská hviezda žiarli na Lovca! Uvidíme ako sa vyvinie vzťah týchto dvoch. Jedno je isté, myš Lovec je určite predurčená k veľkým veciam. Žeby k ochrane koleje? Uvidíme :)

Prinášam vyjadrenie Fúzika (ako jeho chovateľka ovládam dokonca krysí jazyk, bolo to trošku namáhavé, ale snáď som ho pochopila)

-položí pred Fúzika mrkvu a snaží sa s ním dorozumieť-

L: Fúziku, čo ťa trápi?

-Fúzik si uchmatne mrkvu, chvíľu napajedene žuje a zapiští-

F: To ten.. ten.. píssk.. druhý.. myšiak.. Lovec..písk :(((

L: Ale Fúziku, ty snáď nemáš radosť z nového kamaráta?

-Fúzik sa začne triasť , behať po klietke a a svojimi nožičkami vychrstne kúsok slamy do tváre Lucy-

F: píssk.. on.. všetku..pozornosť.. preč.. ja .. sa.. nikto.. nevšima.. piskk. :(((

Fúzik bol z toho veľmi rozrušený, tak som musela prestať. Dúfajme, že Fúzik svoju novú konkurenciu pochopí a vy, milí študenti, nezabúdajte na Fúzika! :)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Bože :D Myši, krysy, co dál? :D
Linn