pondělí 10. května 2010

Mrzimorská výprava do lesa

Ukázky ze svého deníčku nám poskytl Paul Brewer

Všichni jsme se shromáždili i dopravili na místo setkání na kraji lesa bez problému. Za začátku byla trochu tahanice o lístky, přece jenom, chtělo se tam všem, ale nakonec se vše vysvětlilo. Výpravy se zúčastnili tito odvážní a otrlí studenti:

Adriana Bella Lee
Jake Taylor Danys
Jostein Lauierová
Paul Brewer
Smajlík Smoulík
Vivianna Digal

Z Paulova deníčku:

"Když jsem se dozvěděl, že v lese mají být i myši, pořádně mi z toho naběhl mráz po zádech. Zvlášť, když se Jostein holedbala, že má myšky ráda a Vivi se k ní přidala. Radši jsem se držel co nejblíže pana Sama, zvlášť, když nás po cestě pozorovalo tolik lidí. A ještě jsem si znovu zapomněl dojít na záchod, to je vážně príma."

O chvíli později.

"Čůrací pauza proběhla v pořádku, Jake i já jsme se v klidu vyčůrali a mohli jsme pokračovat. Ještě, že je pan Sam tak ochotný, sám bych se určitě bál anebo ztratil.."

Zanedlouho:

"Pan Sam říkal, že dneska to bude trochu náročnější, ale že až tak, to jsem nečekal. Narazili jsme na vysokou věž. Já říkal, že se mi dovnitř nechce, ale když jsem se dozvěděl, že můžu zůstat venku sám, tak se mi zas tak nechtělo. Přece jenom, Les je plný myší a jiných příšer. Ještě k tomu Jostein chytila nějakou odpornou myš, kterou věnovala Vivi a ještě jí pojmenovali. Myslím, že "Vrnka" nebo tak nějak. Tak jsme rozrazili ty pevné dveře, co střežili věž, teda spíš pan Sam a šli dovnitř. Vevnitř nebylo nic. Pak se tam objevili hodně zlí černokněžníci a vypadali, že chtějí zaútočit. Já jsem se vám tak leknul, že jsem radši utekl pryč. Smajlík skočil panu Samovi na záda, takže mu vypadla hůlka a byl bezbranný. Pak tam na sebe začli všichni metat kouzla, ještě, že jsem zůstal venku a volal o pomoc. Kdybych býval neutekl, určitě by se mi něco stalo. To radši myši, než nějaké zrůdy vevnitř. Když jsem vešel dovnitř, bylo už dobojováno, černokněžnící zneškodněni. Odehrála se tam vážně krutá řež. Odnesla to akorát Adri, která
utrpěla omráčení. Pan Sam pak vzal tu bednu, co tam ležela a řekl, že jí radši prozkoumá v laboratoři. To mě trochu zklamalo, ale co se dá dělat, určitě byla plná fazolek a ten halama pan Sam si je nechá pro sebe. Pak už nás čekala akorát cesta zpátky. Cestou jsme nasbírali spoustu bylinek, já teda žádnou, ale ona se najde příště. nutno taky poznamenat, že cestou se ztratil Jake a pan Sam ho musel přemístit zpátky do hradu. Na konci Jost chytila dalších pár myší a my se hrdinně mohli vrátit do hradu. Ještě, že nás pan Sam měl, bez nás by si asi neměl co počít!"


Narychlo načmáraný obrázek - spáchal autor článku

4 komentáře:

Letitia řekl(a)...

Dobrý štýl... :D

Častejšie by sa mohlo dostať do časopisu niečo z denníčka študentov ;-)

Unknown řekl(a)...

super článok! Ake ste mali problemy s lístkami? :O

Nimrandir Elénére řekl(a)...

Doufám, že se to objeví i v myslánce v hradní knihovně :-))

Anonymní řekl(a)...

Děkuji, děkuji :)
Zkusím to do té myslánky vecpat :))

Paul