středa 14. listopadu 2012

Odměny za křížovku č. 1 a za pátračskou otázku

Tajenku křížovky z 6. 11., kterou si pro vás připravila Pat Baloure, nám do redakce poslali Paul, Anet a Vea. Tajenka zní... 

...SOPTÍK a jde o našeho kolejního dráčka (v mrzimorské kolejce žije už několik let, původně patřil Paulovi a Teodorikovi, kteří získali dračí vejce tuším v dobročinné dražbě)
O vylosování výherce jsem požádala svou sestru Lili. Tou šťastnou se tedy stává Vea Sophie Williams a posílám jí 10 Bertíkových fazolek. Paulovi a Anetce pošlu každému 3 fazolky.

Správné odpovědi pro kontrolu:
1. Študentka, ktorá patrí do správy Mrzimoru. Má v čarostave zvýraznenú vetu „Cokoliv, ale hlavně Mrzimor!!!“
= SAFIRA (studentka 5. roč. Mrzimoru)
2. Všetko, čo nakreslíte, odfotíte alebo vytvoríte kolážovým spôsobom, pošlete jej.
JOSTEIN (studentka 6. ročníku Mrzimoru, správkyně mrzimorské obrazárny)
3. Celé dva školské roky bola (ne)obyčajná študentka, ale tretí rok sa zmenila.
= MAGRÁPA (kolejní duch Mrzimoru, původně studentka 3. ročníku)
4. Ak ste s ňou mali tú česť, viete, že je Oriešok.
= ORESTA (studentka Mrzimoru, 5. roč. rozšiř. studia)
5. Tretiak, ktorý má neobyčajné, priamo živočíšne meno.
= PÍSKOMIL (student 3. ročníku Mrzimoru)
6. Piatak, ktorý podporuje bomby hnojivky pri zápasoch.
= TEODORIK (student 5. ročniku Mrzimoru)


Další odměna bude udělena za nejrychlejší splnění úkolu u článku Ako sa (možno) stal Fousek koľajním zvieraťom, v němž svou verzi příběhu představila rovněž Patricia.
Správnou odpověď na otázku, jak se ve skutečnosti stal krysák Fousek naším kolejním mazlíčkem, jako první poslala  sama Pat Baloure, jako druhá pak Vea, jejíž odpověď ale nebyla tak přesná.
Patricii posílám 10 fazolek a bílou myšku, Veince potkánka pro sovy:)
Vyčerpávající odpověď od Pat:
„V skutočnosti sa Fousek stal koľajným zvieraťom tak, že ste ho chytili kvôli pomoci profesorke Zirkon, ktorá sa omylom premenila na muža. Potrebovali ste ho nakŕmiť obilím a odstrihnúť mu necht. Nakoniec si zistila, že je to zveromág Benjamin Drum, ktorý bol prvák v Mrzimore.“ (Nu, první část je pravda, s tím Benjaminem šlo ale jen o mou domněnku, která se však nikdy nepotvrdila… je to ovšem výborný pátračský výkon!)
Méně přesná odpověď od Veinky:
“Nestal se Fousek kolejním zvířátkem náhodou tak, že přišel sám do Velké síně ke stolu Mrzimoru a tam se ho ujala Lucy?“ Tak toto je pravdy jen malá část, ale snaha se cení:)


Do soboty 17. 11. máte čas posílat tajenky křížovky č. 2! http://trimeles.blogspot.cz/2012/11/mrzimorska-krizovka-c2.html


Žádné komentáře: