neděle 31. ledna 2010

Tajemství dvojčat - 11. kapitola. Můžete napsat dvanáctou!

Milí čtenáři,
zdá se, že aktivita spisovatelů tajemství dvojčat značně ochabla, protože nám do redakce stejně jako minule dorazilo jedno jediné pokračování.
Tentokrát je autorkou osvědčená Vicky Charmant, která po celou dobu vede žebříček spisovatelů a zdá se, že si vítězství nenechá ujít. Jako jediná účastnice tohoto kola tak získává 3 body a 15 srpců. V žebříčku spisovatelů tak má již 13 bodů!

Shrnutí předchozího děje (i když lepší máte přečíst si vše v rubrice Román Tajemství dvojčat):

V minulé kapitole s názvem Prasinky jsme se s Ondinou, Warickem, Patrickem, Andreou a Ester podívali na výlet – kam jinam než do Prasinek. Pětice přátel se ze zvědavosti vydala prozkoumat tajemnou Sténavou chýši, Ondina však náhle zaslechla hlas zmizelé Vanessy, o které již několik dní nikdo nevěděl. Ačkoli studenti váhali, jestli by nebylo lepší zavolat někoho dospělého, rozhodli se jít jí na pomoc sami. Vanessu v chýši našli spoutanou a nehybnou, Ondina ji však uzdravila pomocí dosud nikým netušené léčitelské moci – z jejích rukou se přitom linulo namodralé světlo. Když se poté Ondina s Vanessou objaly a smířily (po hádce, k níž došlo první večer v Bradavicích), zdálo se, že se vše v dobré obrátilo. Nečekaně se ale objevila záhadná a zlověstná postava, která celé šestici vyhrožovala smrtí. V poslední chvíli jim přišla na pomoc profesorka Austerová s několika dalšími učiteli. Dopravila je ale poté na
ošetřovnu a slíbila jim dnešní události vysvětlit až další den…
A tady už máte novou kapitolu.

11. kapitola - Existuje mrzimorský poklad?Vicky Charmant

Profesorka Austerová splnila to, co slíbila. Hned následující den obdržela šetice kamarádů sovu, že se má dostavit do jejího kabinetu na šestou hodinu večerní. Všichni přišli přesně, i když Patrick cestou hudroval, že právě dnes se koná nábor hráčů do famrpálového družstva, a že to chtěl sledovat. Nakonec ale vůbec nelitoval…
Paní profesorka se už dnes netvářila tak přísně jako včera. Naopak, přívětivě se usmívala a všem nabídla čaj a nějaké sušenky. Pak trochu zvážněla a začala mluvit směrem k Warickovi a Ondině.
„Nepřemýšleli jste někdy nad tím, proč jako sourozenci, dokonce dvojčata, nejste ve stejné koleji?“
Byla to zbytečná otázka. Odpověď si oba pokládali dnes a denně, Waricka to dokonce strašilo i ve snech. Když profesorka viděla, jak na ní oba visí pohledem, usmála se a pokračovala: „Asi ano. Můžu se vás zeptat, k čemu jste došli?“
Odpovědi se ujala Ondina.
„Ehm, no my si myslíme, že jsme na sobě byli moc závislí, a tak nás Moudrý klobouk prostě rozdělil.“
Warick jen přikývl na znamení souhlasu. Profesorka chvíli přemýšlela. Po dlouhé minutě ticha, které narušovalo jen chroupání sušenek, profesorka odvětila:
„Inu, možná máte pravdu, ale já bych řekla, že zatím stojí ještě něco jiného… Povím vám jeden příběh.“
Zvedla svůj šálek, krátce se napila a počala vyprávět.
„Určitě jste slyšeli o takzvané tajemné komnatě, kterou tu vybudoval Salazar Zmijozel, a která byla objevena teprve nedávno. Existuje nepříliš známá legenda, podle které tady na hradě zůstalo i něco po naší Helze. Nikdo netuší co. Mnoho snaživých studentů z mrzimorské koleje poklad hledalo. Celá kolejní místnost byla tehdy zničena, aby se dalo nahlédnout do sebemenší škvíry, ale nenašlo se nic. Tedy až na jednu věc, která domněnku o pokladu potvrzuje.“
Nato se odmlčela. Nikdo ani nedutal, všichni jí viseli na rtech. Ona se ale zvedla, došla ke svému pracovnímu stolu a z jeho útrob vytáhla srolovaný zažloutlý pergamen se žlutou stuhou. Opatrně stuhu odvázala a rozvinula pergamen. Nebyl nijak zvlášť dlouhý. Také jeho obsah byl krátký, ale zato výstižný:
„Jen ten, kdo žlutý měl být a není jím, jen tomu já se jednou zjevím.“
Profesorka pergamen opět srolovala a pečlivě uložila na původní místo.
„Jestli je to pravda, tou vyvolenou jste pravděpodobně vy, slečno.“
„Chcete říct, že Ondina tedy nepatří k nám do Nebelvíru?“ ozvala se Vanessa, které začínalo vadit, že se ničí pozornost netočí kolem ní. „A co tedy s tím máme dělat my s Andreou a Ester?“
„To jsem neřekla,“ odpověděla ji trochu podrážděně madam Austerová. „Je samozřejmě pouze na Ondině, jestli po tom bude pátrat nebo to nechá být. Nikdo by jí to neměl za zlé. A vy jste snad taky chtěli vědět, co se včera stalo nebo ne?“ optala se již o poznání vlídněji. „Budeme pátrat po mrzimorském pokladu!“ zavýsknul nadšením Warick. Patrick ho napodobil.
„Ty jo, ty jsi vyvolená, my ti budeme pomáhat,“ prohodila Andrea ostýchavě směrem k Ondině a otočila se na Ester a Vanessu, kterým se také vidina dobrodružství ohromně líbila. Ondina odložila dopitý hrnek a překřížila nohy.
„Víte, paní profesorko, já jsem z toho všeho strašně zmatená. Jak jsme sem s Warickem nastoupili, dějí se kolem nás i našich kamarádů stále podivné věci. Já se bojím, já mám z toho strach. Nechci být žádnou vyvolenou ani ničím podobným. Chci žít normální život, jako ostatní. Když jsem si konečně na Nebelvír zvykla, a našla jsem v něm domov, vy mi skoro řeknete, že tam nepatřím, a že patřím sem. Nezlobte se na mě, ale já do ničeho takového nejdu!“
Nato se zvedla, rozloučila a odešla.
Andrea, Ester i Vanessa se k ní připojily. Warick a Patrick bylo zklamaní, profesorka na sobě nenechávala znát žádné emoce.
„Já si nemůžu pomoct, ale tohle mi k Ondině prostě nesedí. Byla nějaká divná, vážně nevím,“ přemítal Warick.
„Pane Niedelsone, nic si z toho nedělejte,“ uklidňovala ho kolejní ředitelka, když společně s Patrickem opouštěli její kabinet.
„Třeba si to vaše sestra rozmyslí,“ usmála se na něj a dokonce, ne, nezdálo se mu to, na něj mrkla! Warickovi přišlo, že za tím mrknutím bylo něco víc. Něco mu chtěla naznačit. Pak mu to docvaklo.
„No to je ono, že mě to nenapadlo dřív!“ plácnul se do čela. Patrick ho nechápavě pozoroval, ale to už se Warick rozběhl chodbou…

------

Po přečtení 11. kapitoly se můžete rovnou pustit do psaní kapitoly jedenácté! Protože jsme ušetřili čas za hlasování, dáme si delší dobu na spisování - uzávěrka 12. kapitoly bude v neděli 7.února 2010 23:59 a soutěžní kapitoly najdete ve Žlutém Trimelovi v pondělí 8. února. Jako vždy prosím všechny spisovatele, aby si důkladně prošli předchozí děj, ať v pokračování nedochází k logickým rozporům.
V příští kapitole bychom se mohli dovědět, co napadlo Waricka a co bylo za podivným chováním Ondiny. Přijme Ondina své poslání? Co je tím tajemným mrzimorským pokladem? Asi to bude něco většího a důležitějšího než nějaký hrnec galeonů. Půjde o nějaký mocný magický předmět? Jak s tím vším souvisí Ondininy léčitelské schopnosti? A to hlavní – kdo to vlastně šestici studentů ve Sténavé chýši přepadl? O co mu jde? Byl zneškodněn nebo ne?

Původně jsme předpokládali, že se celý příběh rozuzlí ve třinácté kapitole. Nyní máme před sebou již dvanáctou. Dospěje román skutečně ke svému závěru, nebo budeme potřebovat nějakou tu kapitolu navíc?
Očekáváme tedy netrpělivě vaše příspěvky. Popusťte uzdu své fantazii, ale držte se prosím toho, co se zatím událo – něco samozřejmě může mít i jiné vysvětlení, než se dosud zdá.

Ještě připojím aktualizaci žebříčku spisovatelů:

1. Vicky Charmant – 1. kapitola (2 b), účast 2.kapitola (1 b), vítězství 3. kapitola (3 b), účast 5. kapitola (1 b), účast 6. kapitola (1 b), účast 7. kapitola (1 b), účast 8. kapitola (1 b), vítězství 11. kapitola (jediný účastník, 3 b) – celkem 13 b
2. Alanise Olien Harlin – vítězství 4. kapitola (3 b), účast 2. a 3. kapitola (1+1 b), vítězný návrh názvu románu (2 b), účast 7. kapitola (1 b) – celkem 8 b
3. Elle Annie Green - účast 5. kapitola (1 b), vítězství 6. kapitola (3 b), vítězství 10. kapitola (jediný účastník, 3 b) – celkem 7 b
4.-5. Paul Brewer – vítězství 5. kapitola (3 b), vítězství 9. kapitola (3 b) – celkem 6 b
4.-5. Sophia Glis Glisová – vítězství 2. kapitola (3 b), vítězství 8. kapitola (3 b) – celkem 6 b
6. Ann Lila Carter – vítězství 7. kapitola (3 b), účast 9. kapitola – celkem 4 b
7.-8. Adriana Bella Lee – účast 3. kapitola (1 b), účast 5. kapitola (1 b) – celkem 2 b
7.-8. Teodorik Valdorius – účast 2. kapitola (1 b), účast – návrh názvu románu (1 b) – celkem 2 b
9.-11. Christina von Luna - účast 7. kapitola (1 b) – celkem 1 b
9.-11. Jaromira Drakenová – účast 2. kapitola (1 b) – celkem 1 b
9.-11. Lili Smeaglová – účast 4. kapitola (1 b) – celkem 1 b

Žebříček ilustrátorů zůstává již podruhé za sebou beze změn, takže připomínám: Můžete posílat také ilustrace k Tajemství dvojčat, a to vytvořené libovolnou technikou. Klidně může někdo zkusit i malý „fotoromán“! Plánujeme knižní vydání, tak ať tam máme co nejvíc obrázků.

1. Paul Brewer - 11 bodů (1x 3 b za vítězství, 1x 2 b za účast, 3x 2 b jako jediný účastník kola)
2. Adriana Bella Lee - 5 bodů (1x 3 b za vítězství, 2x 1 b za účast)
3. Vicky Charmant – 2 body (1x 2 b jako jediný účastník kola)
4. Lili Smeaglová - 1 bod (1x 1 b za účast)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Možná, že se další zúčastním, tohle se mi docela líbilo, až na tu poslední větu, tam trochu tápu, co ho mohlo napadnout. Podle mě už se to může příště rozuzlit. Jo a ještě mě zajímalo, co stal ov té chýši, ale to taky člověk může vymyslet.

Paul