pondělí 9. května 2011

První utkání famfrpálové sezóny Léto 2011 aneb Zelení fandili žlutým, Brianag sama sobě:)

Zahajovací zápas sezóny sehrál Mrzimor proti Nebelvíru a musíme skromně přiznat, že náš tým se v posledních letech opravdu vypracoval a pod vedením nové kapitánky Ellky nastoupil ve vynikající formě. Samozřejmě, čtyřnásobně stoprocentní kapitán jménem Nebelbrach s šedesáti nalétanými terčíky, to je silná zbraň na straně Nebelvíru – ovšem na straně Mrzimoru je rozhodně dostatek odvahy a bojovná nálada (viz naše aktuální mrzimorské motivační motto v záhlaví tohoto listu).


V 9 hodin vzlétla obě mužstva, či spíše převážně ženstva (mezi žlutými byl jediným mužem Nicholas McElen, mezi červenými sám kapitán Nebelbrach Mechacha) v opravdu téměř kompletně mistrovském obsazení. Červení však v úvodu utkání dali příležitost na postu chytače nezkušené Nerys Heliabel Ghostfieldové, zatímco žlutí nasadili od začátku svou chytačskou jedničku, Natalii Davis, která do zápasu nastoupila s 51 %. Nebelvír si svého 100 % chytače Neba zatím „šetřil“, vzhledem k tomu, že Zlatonka bývá vypouštěna na hřiště stejně až po hodině hry – lze-li ovšem mluvit o šetření se v případě postu odrážeče, kterého se zatím červený kapitán zhostil.




 Úplně první gól padl sice do naší brankové obruče, hned v druhé minutě zápasu ale naše střelkyně Ywa od Roztodivných krásným obloučkem umístila červený camrál do červené branky. Dalšími útočícími hráčkami základní mrzimorské sestavy byly kapitánka Ellka Willowa a talentovaná studentka 1. ročníku Samantha Am Chainless – ta za své nesmírně obětavé nasazení byla odměněna faktem, že právě jí patřil jubilejní 10. i 20. mrzimorský gól.



Brankářskou jedničkou byla primuska Vicky Charmant, jejíž bravurní zákroky zhatily nejednu nebelvírskou akci. Nu a o bezpečí spoluhráčů s odrážečskou holí v ruce pečovali Nicholas McElen a Sophia Glis Glisová – ač oba mírumilovné povahy, do potlouků bušili vpravdě svědomitě.

Základní sestava červených zahrnovala střelkyně Rebeccu Shadowfang, Esperanzu Milagrosu a Nicol Rodrigez, v brance Emily Smith, na postu odrážeče velezkušená Jane Mooren a kapitán Nebelbrach Mechacha. O obsazení chytače na obou stranách již byl řeč výše.

Utkání probíhalo dlouho jako velmi vyrovnané, chvílemi jsme i vedli, později začal pomaličku zvyšovat svůj náskok Nebelvír - ještě v sedmé hodině zápasu ale stále bylo pro Mrzimor vítězství na dosah, pokud by Natalie chytila Zlatonku. A nebyla tomu několikrát vůbec daleko!





V závěrečné části zápasu však nebelvírským střelcům štěstí přálo více a postupně dosáhli rozdílu, který jim zajišťoval výhru i v případě Nataliina úspěchu. Nebelbrach sice dal v průběhu zápasu příležitost k lovu na Zlatonku i jiným, nakonec ale pět minut před dovršením deváté hodiny zápasu to byl právě on, kdo malý okřídlený míček sevřel ve své dlani.


Nebelvír (1540) x Mrzimor (990)
Celková doba zápasu:   8:55:15

Štěstěna nám tedy tak docela nepřála, ale jinak si myslím, že můžeme být s naším výkonem doopravdy spokojeni - hráčů jsme měli během celého utkání stále dost a pěkné bylo, že se do hry zapojily jak tradiční opory jako např. „střelkyně-seniorky“ Vendesousa Asio Otusová, Oresta Vianueva a Marylin Cuthbert, nebo "středně zkušená" skvělá brankářka Adriana Bella Lee, tak i posily z řad nováčků, které ochotně zaskakovaly za zkušenější hráče, kteří zrovna zavařili koště či museli navštívit ošetřovnu. Velmi pěkné výkony předvedly prvačky Emily Moonová, Beatrice la Dolce i Lilian Isabella Rorrs.

----
V poslední hodině zápasu se jako střelkyně objevila na chvíli i naše proslulá sloganová básnířka a velitelka fanouškovské základny Magrápa Česneková, po které se nám během dne tak stýskalo.
----
Namísto Česnečky jsme předtím jednu chvíli s Ellkou vyzkoušely cibulovou fintu – Ellka, která během krátkého odpočinku na střídačce zvládla uvařit chutný oběd, začala dávat místo camrálu góly cibulemi a já je pak ještě odrážela na Nebelbracha v domnění, že ho tak rozpláču a zneškodním - on s však do cibule klidně s chutí zakousl, aniž by poté použil ústní deodorant.
 


Fanouškovská podpora byla během utkání vynikající – pochválit musím zejména mé milé patronče Amy Stragee.

Co ovšem rozhodně stojí za zmínku, usilovně nám fandila také skupinka studentek ze Zmijozelu s transparenty:




Podpořil nás také Hugh Snakers:

Zlí jazykové sice tvrdí, že zelení jenom přáli červeným porážku, aby pak sami měli větší šanci na famfrpálový pohár – ale já tedy věřím, že nás prostě mají tak upřímně rádi!



V hledišti však byly k vidění i některé opravdu kuriózní a sofistikované transparenty:





No a tak se vracím k výroku z nadpisu, kruh se uzavírá…




…a já mohu na závěr jen ocitovat pár dojmů našich hráček ze zápasu, který jsme sice nevyhráli, ale přesto z něj můžeme mít výborný pocit:


Marylin Cuthbert: Dorazila jsem asi půl hodiny po začátku a byla jsem mile překvapena atmosférou na hřišti, složením týmu i bodovým stavem. Bylo skvělé „bojovat“ po boku starších i čerstvých studentů a musím říct, že i když to byl zápas docela dlouhý a já musela odejít před jeho koncem, utíkalo to celkem rychle. A i když vyhrál Nebelvír, myslím, že jsme neodcházeli jako poražení nebo slabší. Týmy byly celkem vyrovnané, ale Nebelvírští holt dokázali nastřílet víc gólů.


Vicky Charmant o závěru zápasu: Chytili to červení, bohužel, ale dorovnávali jsme, měli jsme plný stav. Jen chvilku jsme měli problém, asi tři hráči mimo a nebyla náhrada, někdo zavařil, někoho nám shodili, ale jinak průběžně vyrovnané, občas jsme dali gól my, občas oni, oni pak tedy o něco více...

Ellka Willowa: Mrziborci (vlastne, viac mrziborkyne + Nich), boli ste na zápase úplne skvelí! Síce sme nevyhrali, ale boli sme naozaj dobrí, musím vás pochváliť!

Sophia Glis Glisová

9 komentářů:

Lucy řekl(a)...

Gratulujem! Podali ste úžasní výkon!! :)) Len tak ďalej .-)

Sam-Am řekl(a)...

Teda, Sophie, krásný článek! Nemám pocit, že bych musela něco dodávat. :)

Anonymní řekl(a)...

ach ano xD to víte, jsem prostě nejlepší .. :DDDDD
Bria

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Lucy, děkujeme a zdravíme! Jak se ti daří? Co maturita?
Bria: my víme, proto jsme tě taky dali do titulku - zvyšuje nám to sledovanost:D

Nebelbrach.Mechacha řekl(a)...

+počítá, kolik je 970-720, a pořád mu vychází 250, ne a ne přijít na to, kde dělá chybu+ :-D

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Hm, chyba je, že se v tom moc šťouráš:)))

Lucy řekl(a)...

No maturujem o týždeň - od Pondelka do stredy a je to zle :D neviem nič z Ekonomiky :D

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Lucy neboj, budeme na tebe sesílat posilující kouzla:)

Anonymní řekl(a)...

ÁÁÁÁnooooo Nebelvír nejlepší! :D:D


Alex :D