čtvrtek 31. prosince 2009

Kolejní znak v ohrožení?!

Ne, tohle vážně není nic, co by mělo úmyslně narušit kapitoly Tajemství dvojčat, které jsou poslední dobou tím jediným, co se v našem kolejním časopisu objevuje, tady možná jde o ničení významné kolejní památky!

Není to tak dlouho, co i naše kolej měla problémy s udržením ohně v kolejním krbu. Dokonce nám úplně vyhasnul a museli jsme si dojít do Zapovězeného lesa pro jiskru z ohnivce (o čemž jsme Vás také v Žlutém Trimelovi informovali). Teď možná řešíme problém úplně opačný. Celá kolej se náležitě poučila a dle mého názoru se možná topí trochu přes míru.

Je sice krásné pozorovat, jak ohnivé jazyky olizují dřevo, ale ty naše šlehají až ke kolejnímu znaku, který visí těsně nad krbem. Nemůže se s ním něco stát? Ne, shořet nemůže, podle mých zdrojů totiž není z hořlavého materiálu, ale časem se může scvrknout nebo zreznout. O školních pohárech snad raději ani nemluvě.

Existují dvě varianty řešení. Buď to nepřehánět s topením nebo ony cenné věci přemístit na bezpečnější místo, což se zase nikomu nebude líbit, protože na naše chlouby by nebylo vidět. Je to vážně dilema!
Vicky Charmant

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Já si myslím, že by možná stačilo vyvýšit krbovou římsu, nebo pořídit na krb vrátka :)

Alanise

Teodorik řekl(a)...

Co takhle dát náš kolejní erb jen o trochu výše.
Ikdyž si nemyslím, že by oheň byl nějaký problém pro erb :-)

Vicky řekl(a)...

Nebo bychom mohli přitlouct hřebík a pověsit erb výše, jak říká Teo. :)

Anonymní řekl(a)...

Ale stejně tam zůstanou ty naše poháry :)

Alanise