neděle 19. prosince 2010

Co s hovínky?

Jak spousta z nás ví, tak mrzimorská kolejní místnost je bydlištěm mnoha různých zvířátek, která tam přitáhli studenti. Ale veškeré radosti a zároveň i útrapy s nimi mohli zažít pouze mrzimorští. Ano, zvířátka jsou zábavná, hravá a roztomilá, ale když už si je tam přitáhneme, myslíme i na nevýhody? Nejen, že toho spoustu zničí, ale řekl bych, že se příliš nepomýšlí na produkty, která zvířátka vyplodí. Správně, mám na mysli jejich výkaly a všechno, co s tím souvisí.

Začal bych od těch nejmenších zvířátek, tedy naší kolejní krysou neboli Fouskem. Jak je známo, tak krysy toho moc nesní a když, tak jejich bobečky nejsou zrovna to, co by nám vadilo nějak hodně. Přesto však musí být nepříjemné každou chvíli našemu miláčkovi čistit klícku. Jaké štěstí, že ty skřítky máme!
Pak je tu další zvířátko, a to náš kolejní jezevec. I když se to nezdá, jezevčí bobky už mohou být opravdu nepříjemné. Pro porovnání - jezevčí hovínka mohou být i větší než hovínka hafoně! Navíc jezevci mají často ve svém exkrementu i chlupy, a proto je velmi nepříjemné něco takového potkat v době, kdy si chcete pohodlně lehnout do křesla (musíte si dávat pozor i tam, protože jezevec není příliš pozorný a ne vždy se vykálí do předem připravené bedničky). Kromě medvíděte chodí do bedničky kakat i Alanisčin malý trollík, ale tím, že kaká do bedničky, tím se ten zápach příliš nezmírní.
Tím ale mrzimorský zvěřinec nekončí. Oresta chová v kolejce malé medvídě, které je pořádně chlupaté. A nechtějte vědět, jak vypadá medvědí výkal!
A jako zlatý hřeb večera bych uvedl našeho dráčka, který se právě vylíhl. Jmenuje se Soptík a s Teem jsme ho ještě ve vajíčku zahřívali půl roku! A nyní, když se vylíhl, měli byste vidět, jaké teď dělá koblihy! Spořádá více jak jedno kuře denně a skřítci jsou z toho celí nevrlí.


Někdy si říkám, jak to ti skřítci musí snášet, uklízet po studentech, kteří se věnují výuce. Asi to není příliš příjemné, ačkoliv to skřítkové na sobě nedávají znát. Co kdybychom uklízeli trochu více? Skřítci za nás dělají totiž prakticky všechno.
Zeptal jsem se několika žlutých studentů, co si o výkalech v kolejce myslí a jestli je to neruší ve výuce.


Naše největší bodohrotička Safira Jane Bardotová se vyjádřila takto:

Zvěřinec obdivuju, ovšem někdy si nejsem jistá kolik těch zvířat vlastně máme. Výkalů jsem si nevšimla, vypadá to, že skřítci se opravdu snaží. I když bych méně starostí přenechávala skřítkům a více by se měli starat majitelé zvířátek. Uznávám, že občas mě zvířata trochu vyrušují, ale je to příjemné zpestření a zatím jsem kvůli nim nic nepropásla. Jen mám občas strach, abych nějaké to naše zvířátko nezašlápla.... :-)


Chovatel draka, Teo Valdorius, má názor takový:

Předem se musím zastat našich mazlíčků. Odvádějí skutečně dobrou práci ve výrobě skutečně kvalitního hnojiva pro naše skleníky. Občas sice čistě náhodou šlápnu do něčeho mazlavého. Ale co se týče zápachu, no myslím, že si naše zvířatka na něj musí zvyknout :-). V úkolech ani v jiných činnostech mě určitě neruší. Jen občas musím uhasit pergamen, nebo
doplnit ohlodaný pergamen +mávne rukou+. Maličkost.


Velký vtipálek a skvělá ilustrátorka Magrápa Česneková si myslí své:


No je pravda, že minule to tam jezevec pěkně zřídil, ale jednou jsme si zvířátka pořídili, tak se o ně musíme postarat. Když se jim bedýnky vynášejí častěji, tak tam žádný zápach není. Ale skřítkům jejich práci nezávidím. Ty dračí koblihy jsou vážně už moc. Minule si dali skřítci pauzu a já po jedné z nich uklouzla. Vůbec to nechce pustit +ukazuje flek na uniformě+ V psaní úkolů mě vyrušil jen jednou dráček, když mi sežral úkol do bylinkářství i s obrázky. Ještě jsem nebyla schopná napsat to znovu. Pan profesor mi asi neuvěří, že mi úkoly sežral drak +zasměje se+

Hodná a vytížená Alanise O. Harlin pravila:

Mně zvěřinec docela vyhovuje, jejich výkaly moc neřeším, protože momentálně ani nemám čas nějak dlouho v kolejce pobývat. Jsem pořád tak nějak uvězněná ve světě mudlů. Co se týče zápachu, posoudit bych to mohla třeba až v létě, protože přes zimu mám trvale rýmu, takže téměř nic necítím :D. No a skřítci... párkrát jsem je tu potkala, ale jinak jsou asi tak rychlí, že si jich můj unavený mozek ani nemohl všimnout.
Můj trollík se naučil chodit na bedýnku, a pevně doufám, že to dodržuje i když tu nejsem a nedělá mi ostudu.
Úkoly psát teď nestíhám, a když je píšu, jsem zavřená v pokoji, kam ten možný zápach snad ani nedojde.

A kolejní mazák, Oříška Vianueva se podělila o tento názor:


Nu.. tak jejich výkaly jsou prospěšné, ne? Myslím, že skřítci odvádí dobrou práci a to, co nestihnou oni, určitě buďto sám páníček nebo určitě někdo z koleje bude ochotný a uklidí to. Ono se to stejně použije jako hnojivo v našich sklenících.. rostlinám to prospívá :) A neruší.. Když je potřeba, dá se nějaká ta vůně zakrýt menším kouzlem :)


A jaký je tedy shrnutí? Žlutým zvířátka nevadí, právě naopak! Užívají si jejich přítomnost a s nějakým tím hovínkem prostě počítají. Zvířátka jsou prostě zvířátka, tak to má taky být. Nehledě na to, že skřítci mohou hovínka ze žluté kolejky použít jako hojivo pro rostlinky na jídlo do školní kuchyně. Ale uklízet byhom to mohli častěji sami, vezměte si příklad ze mě a Magrápy, jeden z nás budeme vynášet jezevcovi bedničku. :-)
Pro Trimela Paul Brewer




2 komentáře:

Grapí řekl(a)...

Máš tam chybu Paule. Ty budeš vynášet po jezevcovoi :D :D Já už makám na fůře bodů :D

Paul Brewer řekl(a)...

Pche, pche, pche!
Si ještě povíme. ;D