pondělí 11. července 2011

Šifrování - aneb lamte si hlavičky s Mrzimorem: Vyhodnocení 1. kola

Tak se týden s týdnem sešel, vy si lámete hlavičky nad další šifrou (a musím podotknout, že zatím velice úspěšně) a já mám tu milou povinnost vyhodnotit 1. kolo šifrování.

Je mi jasné, že se všichni těšíte na vyhlášení výsledků, bodů a odměn, ale na to si ještě chviličku musíte počkat. Nejprve tři odpovědi, které jsem po Vás chtěla.

Tak 1) Šifra, kterou jste měli vyluštit, byla v následujícím znění: Mrzimor - nejen kolej! (a to včetně pomlčky a vykřičníku)
2) Šifrovací způsob, který jste mi měli také sdělit, byl Morseova abeceda (jednoduché, že?)
3) Jako poslední věc jsem po vás chtěla odpověď na to, co se stalo v noci ze 14. na 15. dubna rolu 1912. Všichni luštitelé správně uhodli, že se jednalo o potopení mudlovské lodi jménem Titanic.

Tak a teď už k samotným výsledkům...

Úspěšných luštitelů bylo celkem 18. Z toho v soutěžní kategorii bylo celkem 10 luštitelů. To je velká šance na úspěch a zisk nějakého toho bodíku. Z řad profesorstva vyluštili šifru správně 3 lidé a u lososů (nebo chcete-li nováčků) 5 lidí.

Takže malou odměnu (a co je důležitější - body do celkového pořadí) obdrží následující studenti, resp. v tomto případě spíše studentky: 10 bodů získala Sophia Glis Glisová, která jako první správně odeslala celé znění šifry. Jako druhá poslala vyluštění Ywa od Roztodivných a získává tedy 5 bodů. A třetí vyluštění přišlo od Nasaší Jackson, i ona získává slíbené 3 body.
Gratuluji, holky :-)
A jak jste si jistě všimli, došlo ke změně pravidel a po 1 bodu tedy získá 5 vylosovaných luštitelů ze soutěžní kategorie (vyjma těch, co už body v daném kole získali). Takže 1 bod do celkového pořadí získávají: Jane Karen Langley; Cathrine Lokwood; Vicky Charmant; Kirsten Woodová a Teodorik Valdorius.
I vám gratuluji a doufám, že vás zisk bodíku namotivuje k tomu, abyste luštili dál.

V kategorii profesorstva šifru úspěšně vyluštili pan David, slečna Eliz a madam Leti.

U lososů (nováčků) jsou úspěšní luštitelé: Paul Scott Crane; Lissy Silver Diamondlash; Lodnis Avicellus Night a Matthew Coober. Slečna Lucienne Danielle Merril bohužel ani přes upozornění neposlala celé vyluštění šifry, proto její vyluštění nemohu uznat.

Gratuluji všem těm, kteří zvládli šifru vyluštit. Doufám, že v dalším kole bude vaše účast alespoň stejně početná. Sovy s odměnami k prvním třem luštitelům v soutěžní kategorii přiletí v nejbližších dnech.

Děkuji vám všem za účast a těším se na sovy s řešením 2. šifry :-)
Safira Jane Bardotová

Žádné komentáře: