úterý 5. července 2011

Šifrování - aneb lamte si hlavičky s Mrzimorem - řešení 0. kola

V tomto čase bude každý týden vycházet vyhodnocení předchozího kola, seznam vítězů a také úspěšných luštitelů. Rozhodla jsem se proto, že i v tomto týdnu vyhodnotím i onu nesoutěžní, procvičovací šifru.


Jak mnozí z Vás uhádli, jednalo se o těsnopis. Myslím, že nápověda byla celkem jasná, ale vyluštění už asi bylo těžší. Každopádně měli jste odhalit následující sousloví:
"Šifry jsou fajn a podporují logické myšlení".
Vyluštit jste těsnopis mohli třeba podle této stránky:

Tato šifra má pouze dvě úspěšné luštitelky. První byla novopečená mrzimorská primuska Sophia Glis Glisová a druhou studentka 2. ročníku z Nebelvíru slečna Kirsten Woodová. Vzhledem k tomu, že se jednalo o nesoutěžní šifru, mají obě úspěšné luštitelky na kontě jedno velké významné plus. Význam tohoto významného plus spočívá v tom, že pokud na konci soutěže nastane rovnost bodů, vítězem se stane ten, kdo toto významné plus na svém kontě bude mít.

A na závěr bych ještě dodala malou úpravu v pravidlech. Vzhledem k tomu, že luštitelů každým dnem přibývá, rozhodla jsem se k malé úpravě bodování. Věcnou odměnu dostanou pouze první tři úspěšní luštitelé spolu s náležitým počtem bodů (10, 5, 3). Ostatní žádnou věcnou odměnu nedostanou, ale zato z nich v každém kole vylosuji 5. Tito šťastní dostanou každý po jednom bodu. Šanci tudíž mají všichni (kromě nesoutěžních kategorií).

Doufám, že vás tato malá změna motivuje k tomu, abyste svoje vyluštění zasílali po celý týden, kdy je šifra platná.

Co se týká nesoutěžních kategorií, i jejich vyluštění si zapisuji v pořadí, v jakém přiletěly sovy - a to, zda budou účastníci na konci soutěže odměněni, je ve hvězdách, ale když Merlin dopustí..... :-)

Takže těším se na Vaše sovy a jen na závěr dodám, že je nutné posílat odpovědi na všechny otázky, na které se u zadání šifry ptám. Jinak je vaše vyluštění neplatné a vy riskujete, že než mi je pošlete znovu, někdo Vás předběhne.

Tak šifrám zdar :-)
Safira Jane Bardotová

Žádné komentáře: