úterý 1. listopadu 2011

Halloweenská maškarní párty

Přicházíš do potemnělé klenuté místnosti, která působí příjemně pochmurně, ale je to taková veselá halloweenská pochmurnost. Temnotu osvětluje mihotavé světlo svící umístěných v obdivuhodně vyřezávaných dýních. Jejich obličeje nápadně připomínají jednotlivé profesory školy. Od stropu visí žlutooranžové lampióny a girlandy, o nichž při bližším pohledu zjistíš, že jsou vytvořeny z drobných vybělených kostí...

Okolo stěn stojí stoly plné stylově upravených dobrot, jsou tu mísy dýňových paštiček, marcipánových lebeček, čokoládových netopýrků, ozdobně nakrájeného ovoce a zeleniny, spousta jednohubek a slaných brambůrků. Sálem potichu procházejí číšníci roznášející džbány studené dýňové šťávy, horkou medovinu a orosené sklenice máslového ležáku. Očarované levitující konvice nabízejí kávu, čaj nebo kakao.


Když se k tobě přiblíží jeden z číšníků v elegantním fraku, všimneš si, že jeho tvář je poněkud zsinalá. Upře na tebe uhrančivě temný pohled: „Budete si přáááát? Medovinku, či trochu džusíku, prosííím?“

Po úvodním zpoždění, které návštěvníci párty využili k ládování se připravenými pochutinami, začal program přehlídkou masek. Všem, kdo nebyli vybaveni kostýmem, byly rozdány aspoň podivné rádoby-veselé halloweenské čelenky (měli je dnes na příčné ve slevě)…

Protože na večírku nebyla z důvodu dalších událostí nejlepší maska vyhodnocena, požádám nyní naše čtenáře, aby o vítězi rozhodli v hlasování. Anketu najdete zanedlouho v levém sloupci a hlasovat můžete celý týden.

Když už tam budete, nezapomeňte v druhé anketě zahlasovat i pro vítěze 1. kola soutěže Módní ikona.


Felicitas Frobisherová > - má jenom ducha na obličeji -

Na snímku je také Ellka, která začátek večírku strávila s dýní na hlavě - brzy zjistíte proč.

Když si Ellka dýni sundala, naskytl se nám strašlivý pohled!

Ellka Willowa > Som jedna nemenovaná skvelá skromná žltá študentka, ktorá si na seba natiahla pytel od brambor, nalepila umelé zuby a nechala sa na famfrpále zmlátiť od Lils, Chie a Jostíšky, takže vyzerá děsne zle.. kto to je?

Samantha Ulvenová > - mávne hůlkou a místo Sam a In se objeví dvě hallowenské postavičky


Vendesousa Asio Otusová > Měla jsem se vdávat, toužebně jsem očekávala svůj velký den, místo toho mě můj milý zabil. Nyní jsem lapená mezi světem živých a mrtvých, čekám na svého ženicha, toužím a už začínám mít vztek, že nepřichází. Neboť dokud nepřijde, nebude mi dopřáno spočinout v chladné náruči hrobu.



Ywa od Roztodivných > To je prosím postava pod plachetkou (plachetky mají houby). Představuje moji budoucnost, až zemřu, i když se duchem opravdu stát nechci. ;)

Felicitas Frobisherová > hnáty křivé, pod plachetkou osoba:D
Vendesousa Asio Otusová > Polednice?
Ywa od Roztodivných > - opravdu neví, co k tomu ještě říct :D -
Sophia Glis Glisová > Myslím, že to je opravdu doklad toho, že v jednoduchosti je krása.


Lena Mary Brownová > Jsem obyčejná jako vy. Jen se mi jednoho dne do vlasů zamotalo pár netopýrů, kteří mi ublížili. Bohužel si nic z té noci nepamatuji, takže více se asi nedozvíte. Z ničeho nic se občas měním a mám křídla. Občas je to nepříjemné, ale k dnešnímu dni se to hodí.


Lena také předvedla bravurní let.

Inahe Yuri Wolfová > Kdo mě naštve, toho praštím sekyrkou ;)

Inouš pohrdla podobou dýně, kterou jí dala Samantha , protože si masku sehnala v půjčovně strýčka Gůgla. Nabízela i Cherry Karamelce, která žádný kostým neměla, že by jí mohla „narychlo sehnat, Španělku, včeličku, nebo andílka... a nebo miss USA“.



Aby se neřeklo, nasadila jsem si i já (Sophia Glis Glisová) také jednu nenáročnou masku - Baf! Myslela jsem si, že s upírem moc originální nebudu, ale nakonec tu žádný jiný nebyl, nebudu-li počítat netopýří dívku Lenu.
No a po uzávěrce dorazila, avšak velký úspěch sklidila Dairine von Cartage
 Andy byl také víceméně bez masky, tedy až na ty veverčí zuby, zato ale nádherně šišlal:


Andrew Uroboros > Elíííí, já jsev váv sev fřišel trochu šišlat - radostně chytí Ellke - To to bolí
Andrew Uroboros > Kucky kucky - rozhlíží se kolev sebe a fak vu to dojde - Já jsev tu sáv chlaf???

O Andyho byl mezi děvčaty samozřejmě velký zájem. (Kromě něj se na večírku na chvíli zastavil jen Paul Brewer, ale ten někam spěchal…)

Andrew Uroboros > Cherry, tak jdeve. Fokud ti nevadí, že šišláv - váv totiž zubitidu nebo jak se tovu říká - usvěje se a vezve Cherry do náruče a už ji roztáčí - Achich ouvejs



Poté co jsem i já zkusila coby švarný upír požádat o tanec Mrtvou nevěstu Vendy, se ale stalo něco velmi podivného: Světla v komnatě zhasla a ozval se děsivý smích. Ještě k tomu po komnatě začaly běhat drzé škrkny. Nastala tak trochu panika.

V nastalé tmě se zjevil Dýňový duch Halloweenu a oznámil, že unesl jednu studentku.

V té tmě všichni začali šátrat a zjišťovat, kdo vlastně zmizel. Prozradím vám to: byla jsem to já. Duch mě zavřel na neznámém místě a chtěl po mě, abych mu navěky leštila dýni a přebírala semínka. Pokusila jsem se poslat spolužákům šifrovanou zprávu, ale asi ji nedostali, přesto ale žluťásci udělali vše, aby svou primusku dostali zpět. Museli zodpovědět otázky týkající se Malé čarodějnice z mudlovského Večerníčku, složit ódu na primusku a vyjmenovat deset důvodů, proč by jim ji měl Duch halloweenu vrátit…. Nakonec se to podařilo a přemožený Dýňák se rozprskl po celé komnatě…



 

Po takovém dobrodružství už se většina studentů začala loučit a chystat se do hajan, ještě se ale objevila madam kolejní, která nás přišla jen krátce pozdravit, a vlastně také popřát dobru noc.


Na závěr tedy už jen pár drbů.

Andy pokukoval i po Ellce.

 

Naopak poněkud zklamáním skončil večírek pro Mrtvou nevěstu Vendy.


Vendesousa Asio Otusová > Nezlobte se, půjdu spát, bolí mě hlava od rýmy a žádný ženich se neobjevil.



Vendy má poslední dobou na chlapce opravdu smůlu – před pár dny se stala obětí neznámé kletby, kterou byla očarována jehla, kterou šila svůj kostým a o kterou se píchla. Proměněná v žábu a ještě zkamenělá marně čekala na krásného prince, který by ji polibkem vysvobodil – nakonec ji uzdravil pan profesor Matthew pomocí lektvaru. To už je ale jiný příběh! Třeba vám ho také někdo sepíše…

Sophia

5 komentářů:

Vendy řekl(a)...

Hele a kde je ta óda? Proč není otištěná? ;)

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Tak já nevím, se mi to zdálo blbý otiskovat ódu na mě:) Nebo bych měla? Takhle je to zas nevděčnost k autorům, že?

Letitia řekl(a)...

No téda! Tu sa ale dejú veci!
A tú ódu tiež chcem vidieť ;-)

Ellka řekl(a)...

Emily Moonová > Sophinka je moudrá hlava, určitě ji čeká sláva...?
Inahe Yuri Wolfová > Sophia Glisová je primuská skvělá
velice aktivná, jak raderná střela.
Theia Vala Smithová > Slunce se už dávno schovalo někde za horama,
temnota, se nám líně roztahuje pod nohama.
Temné bytosti ze svých skrýší pomalu vylézají,
v tento posvátný den se mezi námi pohybují.
Ellka Willowa > Ó Sophi, naša skvelá primuska,
skoro samé plus a žiadne mínuska,
vždy vľúdny úsmev a dobrá rada,
zaženie táto oda dyňového smrada?
Vendesousa Asio Otusová > Naše milá Sophie, ta se ráda napije
máslového ležáku
učení má na háku
Ciline Flameová > Trimela si taky hlídá, není to přec žádná bída.
Theia Vala Smithová > Může se zdát, že světlo už nikde není,
ale omyl je pravdou, tak to není.
Jedno velké žhnoucí slunce nám tu svítí,
mrzimorská slečna, víla kvítí.

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Strašně se omlouvám, až dnes mě upozornila Ellka, že mi tiskařské škrkny z článku ukradly obrázek její masky - už je doplněna! To jsem ale hlava dubová, nezlobte se na mě!