úterý 23. listopadu 2010

Jak vzniklo moje jméno - Tamarka Pudlíčková

Po mudlovsku:Na Hog jsem se dostala přes svou spolužačku Terku, která v hodinách informatiky pravidelně kontrolovala stav svých úkolů, dělala kvízy a vypracovávala soutěže. Stránka na motivy Harryho Pottera, mé oblíbené knihy (a samozřejmě i filmu), mě okamžitě zaujala a už jsem se nemohla dočkat registrace.
Bohužel, napoprvé mi nevyšla, tak jsem zkusila druhý pokus.
Nad kolonkou jméno jsem se zarazila a jelikož jsem velice, ale velice nerozhodná, dlouho jsem dumala. O křestním jménu bylo rozhodnuto okamžitě, jelikož se opravdu jmenuji Tamara. Ovšem kolem příjmení jsem kroužila dlouho. Nakonec jsem si vybrala Pudlíčková. Mám vlnité vlasy a kamarádův mladší bráška mi rád říkal pudlíčku. Tak proč by to nemohlo být moje jméno?
Po kouzelnicku:
Pocházím ze starobylého rodu, ve kterém se rodí pouze ženy. Moje prababička (o starších předcích zde mluvit nebudu, bylo by to na dlouho) se jmenovala Stubby Lótë a byla to elfka. Její manžel byl Minty de Arnarmo, napůl člověk a napůl vlk. A tak se zrodil náš elfo-vlčí rod.
Má babička, Grumpy Lótë de Arnamo, a její sestra Fuzzy se věnovaly elfské magii a byly obklopené vlky. Jednou jeden vlk utekl, ale naštěstí ho elf jménem Ivo Quingar našel a přivedl zpět. Zamiloval se do mé babičky, ale protože se nesnesl s Fuzzy, nakonec utekl. Babičce však z této lásky nezbyly jen oči pro pláč, ale také jedno srdce, tlukoucí jen kousek od toho jejího. Ano, narodila se moje maminka. Dostala jméno Cora Frango, což znamená něco jako zlomené srdce. Mého otce, Rudolfa Pudlíčka, znala už od malička, a proto nebylo divu, že jsem se jim jednoho dne narodila zrovna já.
Narodila jsem se pod datlovou palmou přesně o půlnoci, jenže jméno Tamara, které znamená "palma datlová", se našim zdálo moc hrubé, a tak ho zdrobnili na Tamarku. Tradici příjmení po matce však rodiče nedodrželi a dali mi jej po otci, jelikož se jim Tamarka Lótë de Arnamo nelíbilo. A mimochodem, jsem první z naší rodiny, kdo studuje na Hogwarts =)
Tamarka Pudlíčková

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj jak vzniklo me jmeno a prijmeni dekuji a odpoved odesle na emilovou adresu:K.Spanovka@emil.cz