pátek 27. srpna 2010

Kouzelná dovolená a chýbajúca inšpirácia

Motivační článek od madam Letitie te Tiba, kolejní ředitelky Mrzimoru - poslední inspirace do fotosoutěže (uzávěrka již dnes, v pátek 27.8. 23:59!)
Už to vyzeralo tak, že sa tento rok fotografickej súťaže so Žltým Trimelom nezúčastním. Dovolenku na Kiribati sme v čase vyhlásenia súťaže mali už za sebou a v okolí hradu som žiadnu inšpiráciu na vhodné obrázky nenachádzala. Tak to bolo až do včera, keď som si pozrela zopár fotografií od našej šikovnej šéfredaktorky, že vraj "pre inšpiráciu".

A naozaj - zrazu BUM! Inšpirácia na mňa z tých obrázkov priam vyskočila. Však aj my sme boli tento rok, ešte zjari, na menšom výlete v Stredozemi! Navštívili sme Hobitín (mestečko na južnej Morave [foto 1: Hobitín]) a potom sme sa vybrali do Skalnatých hôr navštíviť Gandalfa (to je pre zmenu na Slovensku v Súľovských skalách ;) [foto 2: U Gandalfa]). Cestou k nemu, ešte pod úpätím hory si Ondreko všimol, ako sa v potoku mechrí malilčký Glum [foto 3: Glum].








Minulé leto sme zase s rodinou navštívili babu Jagu. Neboli sme na oficiálnom zájazde s C.A.Part, ale súkromná návšteva sa oplatila. Baba Jaga nám poukazovala svoju chalúpku na stračej nôžke, navarila nám horúci čaj z vranieho oka a dokonca nám dovolila pohojdať sa na hojdačke ktorú jej zbudoval samotný Ivan. [foto 4: U baby Jagy]

Ale aby ste si nemysleli, aj u nás, v zakázanom lese sa dajú zažiť rôzne dobrodružstvá. Pri prehľadávaní archívu som našla napríklad jeden obrázok ešte zo zimy, kde vidno, ako sa Ondreko horko-ťažko vyslobodil zo siete obrovského Aragoga [foto 5: V moci Aragoga].

No a posledné dva obrázky vám zatiaľ neukážem. Tie pôjdu do súťaže. :)




Žádné komentáře: