sobota 31. října 2009

Halloweenská výprava (31.10. 2009)

Reportáž od Alanise Olien Harlin
Po pár naštěstí marných útocích škrken jsme konečně vstoupili do lesa. Někteří si vyrazili jako holoprdi – no, jejich chyba, když chcou proležet týdny na ošetřovně :).

Po krátké chvíli jsme dorazili na rozcestí – klikatily se před námi dvě cesty. Pravá vedla do míst, kde vzniká nejtemnější magie a levá ke studni moci. Museli jsme projít oběma. Po chvíli rozmýšlení, na kterou se vlastně vydáme, zvítězil pan Veldrin a jeho cesta doprava, přestože zbytek osazenstva výpravy by raději doleva. Po pár krocích jsme narazili na obrovskou potvoru přisátou na stromě – vypadala jako přerostlý šváb. Stačilo několik marných pokusů, kterými jsme ji aspoň trochu zmenšili, potom to už pan Veldrin nevydržel a napadl ji kouzlem Sectusempra. Ještě chvíli jsme se snažili a nakonec nám ji opět pan Veldrin pomohl úplně zneškodnit (přece ještě nemáme zas takové zkušenosti v kouzlech, že jo :)). Potvora bouchla a všechny obhodila nechutným zeleným slizem, co měla místo krve.
Teď nám zbývalo pročistit ještě levou cestu. Museli jsme se vrátit zpátky k rozcestí. Mezitím už se trochu setmělo a cesta ke studni se zdála ještě strašidelnější, než cesta k tomu ohavnému broukovi. Po dlouhé cestičce, po které jsme šlapali stejně tak dlouhou chvíli jsme konečně dorazili ke studni. Teď nastala osudová chvíle – někdo z nás se tam prý musel jít podívat. Názory byly celkem různé – zezačátku se tam nikomu moc nechtělo, potom se to ale už začalo trochu rozjíždět a zájem o výlet do studny neskutečně rostl! Když jsme se ale přiblížili ke studni, kolem níž to nehorázně smrdělo, zájem znovu značně opadl. Nakonec do studny nikdo nemusel. Když jsme studnu vyčistili, vylezl z ní prapodivný tvor. Vlastně jen chapadla – náramně připomínala ta, která nás napadla na mrzimorském Halloweenském večírku. Studenti nevěděli, co mají dělat. Někteří se zmateně dali na útěk, někteří si přikrývali strachem hlavu – obranný štít zabránil průniku stvůry ke skupince studentů, jedno chapadlo se však dostalo dovnitř. Christina se stala jeho zajatkyní a chapadlo s ní nemilosrdně mlátilo o strom. Párkrát omlátilo i Teodorika – ten se ale statečně držel. Nakonec se nám stvůra ukázala celá - chobotnici a její všechna chapadla se nám nakonec podařilo zneškodnit. Christina z toho byla trošku pochroumaná, všechno se ale zase spravilo zpátky. Dopadlo to nakonec dobře, studánka byla zachráněna od tvora, strom taky a všichni přežili.. :)



Účastníci výpravy:
Adriana Bella Lee
Alanise Olien Harlin
Christina von Luna
Paul Brewer
Siny de Sorrow
Teodorik Valdorius

a samozřejmě Veldrin Midgard

5 komentářů:

Sophia Glis Glisová řekl(a)...

Úžasné, úplně se mi při čtení tajil dech, ještě štěstí, že jste všichni přežili!

Christina řekl(a)...

Ti dám holoprdi! :D A někteří byli takový skrblíci, že ani nedovolili ostatním vlést pod plášť, že Alaníz? :D
Jinak..krásná reportáž ;)

Letitia řekl(a)...

A po vašom návrate mala ošetrovateľka plné ruky práce. Tu zlomenina, tam pálivé odreniny...
Asi by som si mala pohovoriť s Veldrinom, na aké nebezpečné výpravy vodí študentov...

Anonymní řekl(a)...

Náhodou, Chris, pak jsem ti jeden přičarovala! :D

Alanise

Anonymní řekl(a)...

Hlavně, že to nakonec dobře dopadlo

Teo