
Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak na tisíc způsobů
Fazolková kaše
Potřeby:
0,5 kg BFTJ
špetka soli
1 l mléka
ovesné vločky dle chuti :)
Příprava:
V první řadě si připravíme mléko. Dáme vařit necelý litr a počkáme, než zavře. Mezitím si připravíme zbytek. Rozmačkáme půl kila BFTJ se zbytkem mléka a dochutíme to. Většinou se přidává jen špetka soli, někdo si to ale ještě přislazuje. Až mléko začne bublat, dáme do něj ovesné vločky. Počkáme, až nám trošku změknou, poté mléko scedíme do druhého hrnce a změklé ovesné vločky smícháme s rozmačkanýma fazolkama. Vzniklou směs dáme do poloviny sceděného mléka a necháme chvíli povařit. Mělo by během toho dojít k varu. Až nám směs zkašovatí, je vše hotové. Většinou se kaše ještě mixuje mudlovským mixérem, asi to ale ani není zapotřebí. Kaši můžeme ozdobit kakaem nebo nějakým lístkem :).
Žádné komentáře:
Okomentovat