středa 13. února 2013

Jak šel čas s... Mrzimorskými kaťaty velkého šikuly

Pokračování série o historii rozdávání mrzimorských odměn nás tentokrát zavede k Mrzimorským kaťatům velkého šikuly. Ty jsou nejvíce spojeny s bývalou prefektkou a primuskou Lucy Koralkou, která jich rozdala ze všech nejvíc a občas to také pěkně pomotala!  
Ačkoli sama kaťata nevlastním, jsou pro mě taktéž jednou z nejbližších kolejních odměn; dala jsem jim totiž název, popis odměny je pak dílem Lucy.
Moje cesta začínala jako vždy u Elizabeth Gibsonové. Aktuální počet kaťat v kumbálu mě ujistil o tom, že dopídit se jména všech držitelů bude nadlidský výkon. Kaťata mělo mít podle dostupných údajů hned 14 žlutých!


Poprvé se cena udílela na konci školního roku Zima 2010 a rozhodně se nešetřilo. Jako první si kaťata oblékly vítězky historicky prvního Mrzimorského machra. Byly to Selena Enail Smithová a Sirael de Gevaudan. O několik dní později se jich dočkali i největší Mrzimorské sběračky té doby – šlo o Alanise Olien Harlin a samozřejmě Sophii Glis Glisovou (jednou provždy se spokojte s tím, že Sophia nebude chybět v žádném výřčtu kolejních odměn). O den později byli vyhlášení i Mrzimorští skokané. Tuto soutěž znají Mrzimorští i dnes, ale tehdy se dělil skokan do více kategorií, a tak si kaťata odnesli ještě Colette Arwia Moonová, Lucy Koralka, Gilnien Fólear, Clemmie Conwillová, Paul Brewer a Teodorik Valdorius.  Slušný začátek, že?

Léto 2010. Lucy Koralka povyšuje na primusku a už se jí to v hlavě trochu plete. Na konci roku se jí podaří prohodit konečné výsledky Mrzimorského machra, asi se jí líbil starší spolužák Nicholas McElen a fandila i mladičké Charlotte von Emotion, kterým přiřkla prvenství. O den později svůj omyl napravila, Nich i Charlotte pokorně vracení odměnu zpět a zaslouženě jí získávají Chloe Phoenixová, Ywa od Roztodivných a Paul Brewer. Něco nehraje, že? Ano, Paul  získal tu samou odměnu dvakrát… Lucy, Lucy…

S nápadem ocenit kaťaty i aktivní dušici Susy Wernerovou (Mrzimor má na duchy štěstí), jsem si pěkně naběhla. Půlku mého primusování provázelo nahánění profesora Werewolfa, aby kaťata upravil i na dušici. Bohužel si dnes už ani nevybavím, jestli se mi to povedlo…

Zimě 2011 se tato odměna nerozdávala. Věrní čtenáři si jistě doplní, že tehdy ho nahradil Mrzimorský plyšový jezevec Huffík.

Létě 2011 ale kaťata našla dvě nové majitelky. Za Mrzimorského machra se jich dočkaly Ellka Willowa a Safira Jane Bardotová.
Poslední zmínka o kaťatech pochází ze Zimy 2012. Za Mrzimorského machra ho obdržel Samslav Kulík, který byl zároveň kolejním nováčkem roku.

Závěrečná bilance? Pokud pomineme všechny napravené omyly Lucy, kaťaty bylo odměněno celkem 16 žlutých. Bohužel spousta z nich se s nimi smazala, přesto se na svá kaťata může těšit ještě 6 žlutých. Dvě z odměněných totiž při mazání kaťata prozřetelně vrátily do kumbálu. Troufám si odhadovat, že to byly Alanise a Ellka.

Soutěž Mrzimorský machr sice už v koleji nemáme, ale důvod, proč vytáhnout kaťata, se určitě zase brzy najde!
Vicky Charmant

3 komentáře:

Ořiš řekl(a)...

Ty jsou prďácký! Ty chci tady :)

Unknown řekl(a)...

Charlotte Von Emoniton:
Já mám jeden exemplář ve své skříni a vůbec nemám tušení, kde se tam vzali, mám dojem, že mi je někdo věnoval. Ale rozhodně je nevrátím :-D ani náhodou :-) teda aspoň doufám, že nemusím :-)

Lucy Koralka řekl(a)...

Pekne, po dlhom čase sa pustím do čítania môjho milovaného časopisu a zistím, že ma tu Vicky ohovára :D :D asi som už fakt stará, ale na nič z toho si nepamätám, čo si nepamätám to sa nestalo :D :D :P