neděle 30. září 2012

Rituál pro nováčky

I Mrzimor má svoje rituální zařazení nováčků do koleje. O tom letošním nám připravila reportáž Sylvia Belitia Rawison.

středa 26. září 2012

Proč jsem hrdá na to, že jsem v Mrzimoru (6)

Lilian Isabella Rorrs
Nejsem žádný velký spisovatel, proto prosím nečekejte, že své myšlenky předem nějak uspořádám nebo, že je přednesu nějakou vznešenou formou. Prostě vám to vyložím, jak to je.

Rozhovor s pánom profesorom Whitecrowom

Rozhovor s naším panem kolejním Mattem.
Připravil prvák Michael van Burg

čtvrtek 20. září 2012

Začátek školního roku aneb Bodovací šílenství

Všichni jsme si jistě ráčili všimnout, že v pondělí již v ranních hodinách - přesně nevím, prostě jsem spala .. - se spustily ony bodovací hodiny. Některým jsou pro potěšení, jiní z nich mají hrůzu. Hned v prvních chvílích začali nedočkaví studenti - především nováčci a bodohrotiči - plnit úkoly a přihlašovat ty nejlepší semináře. Uznávám, že i já sama jsem se letos nechala vtáhnout do víru bodohrotičství ...


středa 19. září 2012

Jak šel čas s… Mrzimorským jezevčím řádem

Původně jsem sice zamýšlela napsat článek pouze o své nejoblíbenější kolejní odměně, ale vzhledem k tomu, že článek přímo vybízí k pokračování…

VÝPRAVA DO ZAKÁZANÉHO LESA aneb Jak jsme byli překvapeni.

Autor Andrew Uroboros
Včera dne 18. září se měli před 19 hod. sejít ve VS všichni, kteří se přihlásili na výpravu. Jmenovitě Primuska Samantha Ulvenová, Piper Jarwealth, Aria Montgomery, Anet Small Witch, Annie Sami Criss, Alba Jacquelin a Seraphis Alwynae.

Návštěva Egypta - 1.část

Andrew Uroboros v tajemných krajích dávných faraonů.

neděle 16. září 2012

Nováčci se představuji: Patricia Baloure

Narodila som sa vo Francúzsku, na ostrove la Corse. Na juhu tohto ostrova, v dome neďaleko pláže, žijem do teraz (samozrejme, ak nepočítate Hogwarts, pretože to je internát - druhý domov).

Celkové výsledky Letní fotosoutěže Žlutého Trimela 2012

Drazí čtenáři, příznivci fotících krabiček a vážení soutěžící - totiž vážené soutěžící!
Léto je pryč s s ním i naše letošní soutěž. Jak to všechno dopadlo?

sobota 15. září 2012

Multibarevný večírek

Článek o večírku od naší dušice Grapí. Napsala naše nová členka Sylvia Belitia Rawison.

Letní fotosoutěž Žlutého Trimela – 2. kolo – vyhodnocení

Naši milí čtenáři, tak se nám to vyhodnocení nějak protáhlo. No, ale než začne výuka, tak to ještě stihneme.

pátek 14. září 2012

Proč jsem hrdý na to, že jsem v Mrzimoru? (5)

Andrew Uroboros
Proč jsem hrdý na to, že jsem v Mrzimoru?
Mrzimor je přesně to, co každý člověk k životu potřebuje.
Optimismus, přátelství, klid, pohoda a slunce. Neexistuje žluťásek, s kterým bych se necítil dobře. A tím myslím i ty dříve žluté, kteří zfialověli.

čtvrtek 13. září 2012

Nováčci se představuji: Michael Van Burg

Začal by som takto. Som z Nemecka, z Bavorska. Bývame veľmi blízko Mníchova, v malej dedinke, ktorej meno si radšej nechám pre seba:) 

Šatová mánie

Lilian Isabella Rorrs 
Rozřazovací slavnost se blížila a na všech obyvatelích hradu to začalo být patrné. Tedy na všech… hlavně na děvčatech. Ačkoli měl být velký večer až ve středu, většina dívčího osazenstva chodila už od předchozího pátku v překrásných róbách.

středa 12. září 2012

Výzva pro novopečené žluté psavce a čerstvé psavé žluťásky!

Žlutý Trimeles rád uveřejní vaše články na téma Nováčci se představují (inspiraci najdete v naší rubrice Nováčci), případně Jak vzniklo moje jméno (viz takto nazvaná rubrika) – můžete nám o sobě prozradit, co uznáte za vhodné. Abychom vás podpořili a vylepšili váš rozpočet před zápisem předmětů, nabízíme za mimořádně zdařilý článek mimořádně navýšenou odměnu  10 srpců splatnou hned po vydání. (Standardní trimelesí honorář je 8 sp - za článek delší než 4 palce -  a vyplácí se na konci měsíce, v případě nováčků ale uděláme výjimku a vyplatíme odměnu ihned po zveřejnění.)

úterý 11. září 2012

Třiďme odpad, aneb i Grapínka chce jíst!

Je to již pár dní, co do života naší koleje zasáhla tragická událost... nicméně Grapínka je stále mezi námi, i když tak trochu průhledná. A spolu s tím vyvstala i jedna otázka - co vlastně duchové jedí? Přeci jenom Susy byla u nás v kolejce minimálně, Grapínka je tam naopak furt. A protože kolej je vlastně druhá rodina, tak se na nás žluté nahrnula i povinnost naší milé dušici zajistit jídlo. A jak jsme to vyřešili? To se dozvíte v článku! =D

Blázen a klobouk počtvrté

Čas utíká jako voda, a tak skoro ani není překvapením, že zase nadešel čas, kdy se jedna bláznivá žlutá prefektka vydala za Moudrým kloboukem. Na její obranu nutno říci, že opravdu nemá za koníčka to, že mu pravidelně přivozuje skoro infarkty. Ona je jen tak trochu blázen. A kdo to neví, ten to brzy pozná. =D

Když věští pan M.

Věštecké zážitky vám barvitě vylíčí Lilian Isabella Rorrs!
Normální čtvrteční noc. Do samotné půlnoci nechybí ani půl hodiny...

pátek 7. září 2012

Zpovídáme nováčky - Michael Van Burg


Zpovídáme nováčky - Michael Jones


Jak dopadla srpnová registrace?

Náš Hogškolní rok je již za dveřmi. Srpnová registrace skončila a nováčky z ní již můžeme vídat v prostorách hradu. Jak ale tato druhá letní registrace dopadla? Přihlásilo se více či méně lidí než v červnu? Byla zase k vidění jména z HP? A kolik lidí si zvolilo dvě a kolik tři jména? Na jaké počáteční písmeno začínají jména nováčků? To všechno se dozvíte v článku! 

středa 5. září 2012

Smrtí život nekončí aneb Duší interview

Jak jsme již informovali, Mrzimor má novou a velmi akční dušici Magrápu. Je s ní taková psina, že jsme už úplně zapomněli brečet nad její smrtí. Mnozí se ptají, co se stalo se Susy, naší bývalou kolejní dušicí. Nu, Susy zatím stále na hradě žije… ehm… straší… nu prostě užívá zaslouženého odpočinku, třeba ji někdy někde potkáme, nechme se překvapit. Kdo ví?
Ovšem pokud jde o Grapí, podařilo se mi ji trochu vyzpovídat.

pondělí 3. září 2012

Zpovídáme nováčky - Patricia Baloure


Jak jsem umřela aneb Magrápa Česneková je duch!

Dnes 2. září 2012 došlo v Mrzimoru k nečekané tragédii. Avšak, koneckonců, jak uvidíte, ke tragédii s víceméně šťastným koncem…

Letní fotosoutěž Žlutého Trimela – 2. kolo - hlasování

Srpen skončil a s ním i možnost zaslat kouzlofotky do naší soutěže - a my máme opět potěšení představit vám početný soubor (celkem dva tucty) soutěžních fotografií – pro začátek mohu prozradit, že vybírat tu nejlepší budete moci dokonce z 16 fotek na téma Botanické / zoologické objevy a z 8 fotek na téma Historie. Celkem se přihlásilo 12 soutěžících, a stejně jako v 1. kole jsou kromě fialové zastoupeny všechny bradavické barvy, tradičně nejvíce žlutá.