čtvrtek 28. června 2012

Jarní fotosoutěž 7. kolo: Za svitu Slunce či Luny (hlasování)

Milí čtenáři! Předkládáme vám na výběr deset fotografií od pěti autorů. Všichni se rozhodli pro téma související s oblohou, takže se nám hodnocení nebude komplikovat, na druhou stranu je škoda, že bonusové téma Magická sedmička zůstalo nevyužito. Mohly by z něj vzejít hezké fotky, tak asi si ho schováme na někdy jindy.
Na vás tedy nyní je, zda dáte přednost hřejivému sluníčku či tajemné měsíční záři… Hlasujte v anketě, a to do příští středy, tj. 4. července.

Nedočkaví lososi před branami

Jak všichni víme, otevření červnové registrace bylo slíbeno na středu 27.6, tedy včerejší den. Už od ranních hodin se před branami scházeli nováčci (neboli, jak se říká, lososi) a netrpělivě vyhlíželi pana ředitele, který měl zahájit registraci. Někteří z těchto nedočkavců tam opravdu vydrželi až do večera, kdy byla registrace spuštěna. 

středa 27. června 2012

Proč jsem hrdá na to, že jsem v Mrzimoru (2)

Emily Moonová
Když jsem přišla na Hog, všechny zdejší koleje pro mě byly velkou neznámou a nikdy jsem se nepouštěla do složitých úvah o tom, do které bych chtěla jít. Věděla jsem, že Moudrý klobouk rozhodne za mě a pevně jsem věřila, že rozhodne správně. A mé přání se splnilo, protože o tom, že do Mrzimoru prostě patřím, jsem nezapochybovala nikdy.

úterý 26. června 2012

Larrie Larstonová aneb vítěz ankety Osobnost Hogwarts 2012

Je již tradicí, že se na naší škole každým rokem vyhlašuje anketa Osobnost Hogwarts. Každý z nás měl možnost nominovat 5 svých favoritů, kteří ho za ten rok nějak oslovili, ovlivnili ... zkrátka někoho, ke komu vzhlížíte. Z těchto nominovaných vzešlo 10 šťastlivců s nejvyšším počtem hlasů. Již z této desítky z prvního místa postupovala bývalá studentka, dnes již fialová, Larrie Larstonová! Svou skvělou příčku si však udržela i v kole druhém a stala se tak VÍTĚZKOU ANKETY OSOBNOST HOGWARTS PRO ROK 2012. Gratulujeme !! Tuto úžasnou pozici si vydobyla s krásnými 33 hlasy!

pondělí 25. června 2012

Proč jsem hrdá/ý na to, že jsem v Mrzimoru?

Také vás někdy napadlo nad tím přemýšlet? Mě tedy ano, ale až díky obnovení jedné sekce v mrzimorské zasedačce a převzetí nápadu od bývalého mrzimorského studenta, teď již profesora, pana Nicholase McElena +na to oslovení si prostě nikdy nezvyknu+. Jsem se rozhodla, že uspořádám tuhle kolejní akci. A o co tedy půjde? Mrkněte a uvidíte, protože řada na vás může přijít kdykoliv...

7. kolo jarní fotosoutěže - termín mimořádně prodloužen!

Na základě žádosti jedné ze stálých účastnic, která toho času dlí v cizích krajích, prodlužujeme mimořádně uzávěrku posledního kola do středy 27.6. včetně. Využijte této možnosti i vy! Zachyťte Slunce, Lunu či Magickou sedmičku... anebo klidně všechno najednou! Zadání si můžete připomenout zde:
http://trimeles.blogspot.cz/2012/06/vybrali-jste-tema-pro-7-kolo-jarni.html

Za redakci ŽT Sophia

Výprava za k-dlaky

Vypráví a kreslí Lilian Isabela Rorrs, foto účastníků dodala a podrobnosti doplnila Vea Sophie Williams.

Běžné červnové odpoledne, parno, dusno a nedýchatelno. Vzduch se tetelí, když naráz zazní hlas naší Lízy, která vybízí všechny přítomné žluté, aby se vzpamatovali, protože je čeká výprava do lesa (konečně stín!).
Spolu s ostatními děvčaty jsme se sešly na mýtince před lesem, určitě to tam znáte, u těch kůlů s těmi bílými sympoušky nahoře.

Takový normální kouzelnický den

Se svým domácím úkolem (tuším do Kouzelných formulí, se svolením prof. Werewolfa) se nám rozhodl pochlubit Andrew Uroboros. Povídka je to veselá, jen nás v redakci mrzí, že k ní nemáme žádnou ilustraci a Andy se dušuje, že kreslit neumí. Takže je tu výzva pro vás: nakreslete k tomuto vyprávění vtipný obrázek a pošlete nám ho, můžete získat honorář až 5 srpců.

středa 20. června 2012

Vyhodnocení soutěže s HP a Princem dvojí krve

Zdraví vás Jostein Lauierová!
Pro ty, kdo si nevzpomínají, o co jde, připomenu.
7. června 2012 vyšel v Trimelovi článek o 6. večeru s knihou HP. A také tam byla soutěž, kterou mohli odevzdat všichni čtenáři Trimela.

úterý 19. června 2012

Jarní fotosoutěž - 6. kolo: Drobnohled a Čokoláda. Vyhodnocení!

Dnešní téma soutěžící docela zaujalo, přišlo nám 12 fotek od sedmi autorů (resp. od šesti slečen z Mrzimoru a jediného pána, ex-žlutého prof. Nicholase). Pět z nich se pochlubilo dvěma obrázky, dvě autorky se spokojily s jediným, shodou okolností to byly jediné dvě fotky na téma Čokoláda, a tak jsme obě kategorie v hodnocení spojili a hodnotilo se obojí dohromady. Drobnohledem se naši soutěžící podívali vesměs do světa přírody: bylo tu zastoupeno rostlinstvo i živočišstvo, avšak nikoli už „svět předmětů“, ačkoli i ten by mohl přinést zajímavé pohledy. No a co se líbilo nejvíce?

Je 19. 6. a svátek má Emily

Významný den: Den založení 

sobota 16. června 2012

Je 16. 6. a svátek slaví Safira

Vybrali jste téma pro 7. kolo Jarní fotosoutěže ŽT: Za svitu slunce či luny


Třináct hlasů z třiceti podpořilo toto vpravdě šalamounské zadání. Ale ani ti, kdo toužili po ZOO či Tajemném městě, nemusejí být smutní: vždyť stačí vyfotit tajemné město za svitu měsíčku nebo ZOO za východu či západu slunce – no však vy už vymyslíte, jak na to vyzrát!  

Bonusové druhé téma, které bude do 7. kola zařazeno jako „divoká karta ŽT“, je
  • Magická sedmička

Mrzimorské sedmibojařky a jejich kreativní úkoly (1)

Mrzimorské sedmibojařky nereprezentují jen samy sebe, ale také svou kolej. Je proto důležité i to, jak se na jejich výkony dívají ostatní obyvatelé jejich koleje. Zpětná vazba je pro sedmibojařky moc důležitá. V mrzimorské zasedačce tedy vznikla jakási obdoba oficiální sedmibojařské poroty, aby mrzimorským sedmibojovnicím tuto zpětnou vazbu poskytla. A jak to dopadlo? To se dočtete dále :-)

pondělí 11. června 2012

Jarní fotosoutěž - 6. kolo: Drobnohled a Čokoláda (hlasování)

Milí čtenáři a milovníci fotících krabiček!

Jarní fotosoutěž: Zvolte téma pro závěrečné 7. kolo!


Za pár dnů chceme vyhlásit soutěžní téma pro vaše fotografie do posledního kola. Sešlo se nám v redakci několik nápadů, a tak vám opět dáváme na výběr jedno z těchto čtyř:

pátek 8. června 2012

Reforma rubrik:)

Vážení čtenáři! Jistě jste si povšimli menší změny v organizaci našeho časopisu, a to konkrétně u rubrik. Chápu, že pro některé z vás to může být mírně matoucí....a právě proto jsem se rozhodla vám mírně přiblížit tuto změnu. Kde nyní najdete své oblíbené články si přečtěte níže.

Studentská tvorba


Kouzelní mazlíčci


O naší koleji


Soutěže


Kolejní ředitelé - Nimrandir Elénére

Již je to nějaký ten pátek, co jsem slíbila seriál o bývalých kolejních ředitelích. A také jsem vám slíbila, že začnu se současným panem ředitelem, Nimrandirem Elénérem. Chcete-li se dozvědět, jak to všechno tenkrát bylo a jak se vůbec dostal k ředitelování, čtěte dále! 

Významné události Hogwarts


čtvrtek 7. června 2012

Večer s knihou HP 6 a soutěž s Princem dvojí krve


Všechny čtenáře a příznivce Trimela zdraví Jostein Lauierová!

pondělí 4. června 2012

Jarní fotosoutěž ŽT: 5. kolo - Poezie oka (vyhodnocení)


Nejzajímavější na tomto tématu bylo asi to, že se nám mezi soutěžními snímky  ani jednou neobjevilo normální lidské oko:) zato zde  máme oka vlčí, koňská, paví a dokonce sedmikrásčí. Nezbývá než litovat, že nikoho nenapadlo vyfotit poetická mastná oka na polévce:)