úterý 31. ledna 2012

Rozhovor blázna a klobouku podruhé

Proč klobouk nebyl minulý školní rok v ředitelně? A co má společného s dvorním baziliškem Ferdinandem? Jeden blázen se vydal do místnůstky, kde klobouk zpovídal nováčky, a dozvěděl se zajímavé informace…

Jak vzniklo moje jméno: Vea Sophie Williams

Kouzelnická verze

Můj otec, Benjamin Williams, se narodil do bohaté čistokrevné kouzelnické rodiny, která má asi jako každá rodina poznávací znak – černé vlasy a černé oči. A jako správný aristokrat jezdil měsíc co měsíc do lesa lov. Jednoho dne v lese uviděl krásnou elfí dívku, moji maminku. Na první pohled se do ní zamiloval.

Nováčci se představují: Keša z Borové

Když jsem byla přijata ke studiu, hned si mě začali starší studenti ve Velké síni dobírat (stejně jako ostatní nováčky). Chtěli mě upražit na borovém dřevu. Neberu si to osobně, nicméně mě to přimělo k úvaze, jak lidem říci, že s kešu oříšky nemám vůbec nic společného. Snad jen, že z nich peču velmi chutný koláč.  

Nováčci se představují: Kdo je Alice Way?

Ahoj, jak už jste si mohli předčíst, jmenuji se Alice Way. Pocházím z malé vesničky na okraji Irska, ale pravá Irka nejsem, poněvadž moje maminka je z Francie a táta z Kanady, takže jsem napůl Francouzka a napůl Kanaďanka.

pátek 27. ledna 2012

Jak vzniklo moje jméno: Siobhan Mackenzie

Rozhodla jsem se využít nabídky mrzimorského kolejního časopisu a napsat vám všem něco o sobě, ač si dokážu představit, jak moc vás to všechny nezajímá. Ale i nebohý losos potřebuje peníze :D.

Jak vzniklo moje jméno: Tik Tak

Téměř ihned po svém příchodu do Bradavic jsem byla nařčena z toho, že mé jméno zní jak obchodní značka a bylo na mne jemně tlačeno, ať se nechám přejmenovat. Jakoukoliv domněnku o tom, že mé jméno je obchodní značkou, chci vyvrátit i tímto článkem. S žádnými mentolovými bonbony nemá absolutně nic společného.

čtvrtek 26. ledna 2012

Jak se hlídá ZLOřád po mrzimorsku

Ohlídat tohoto skřeta je věc ne nemožná, ale časově a psychicky náročná. Navíc potřebujete trochu zručnosti a použít mozek. Jinak dopadnete jako já, vážení… Aneb jak se blázen pral se ZLOřádem.

Zimní soutěž 2. kolo - VYHODNOCENÍ

Tak, po nekonečném boji se škrknami, mudly a zoufalým nedostatkem času přicházím s vyhodnocením 2. kola Zimní soutěže! Jak jste si jistě všimli při hlasování, do tohoto kola se přihlásilo spousta příspěvků a byly hned čtyři kategorie.

Malý průzkum mezi nováčky

Nováčky už máme pár hodin na hradě a upřímně si musíme říct, že celý hrad je vzhůru nohama. No jak by také ne. Nová krev běhá po hradě, zkoumá všechna zákoutí a snaží se zapadnout do každodenního života. A jak to vidí oni? Jak se jim zde líbí a jaké mají plány do budoucna? Čtete dál a něco o našich nováčcích jistě zjistíte :)

Klobouk se zbláznil!

 Moudrý klobouk se opravdu zbláznil! Zřejmě dostal úpal od sluníčka, jinak se to prostě vysvětlit nedá!

středa 25. ledna 2012

Jak jeden blázen kdysi rozmlouval s kloboukem údajně Moudrým

Myslíte si, že kvůli Vám klobouk zešílí? Dostane infarkt? Bude se chtít oběsit? Dá výpověď? U jednoho sebevraha blázna ne, takže buďte v klidu. On už něco vydržel.

Nováčkovská soutěž - 1.kolo VYHODNOCENÍ

Jste zvědaví, jak jste dopadli? Tak to čtete ten správný článek! Právě vám přináším vyhodnocení prvního kola naší Nováčkovské soutěže!

Ale ještě než se k tomu dostanu, tak vás zde nažhavím slibem, jaké ceny pro vás máme připravené. Doufám, že vás to opravdu nakopne na snažení do dalších kol.
Takže tady to je:

Nováčkovská soutěž - 2.kolo

A máme tu zadání druhého kola naší Nováčkovské soutěže. Tady na mě opravdu žádná práce nezbyla. Naše primuska Sophia Glis Glisová si vše přímo excelentně připravila, takže rovnou předávám článek jí, ať si na Vás smlsne :D Ale nebojte, ona je přece jenom hodná a navíc, ke mě se Vaše výsledky taky dostanou. Budu je započítávat do celkového hodnocení, tak se snažte :)
Odpovědi tedy posílejte do sovince Sophie Glis Glisové. Já pak dostanu jen Vaše bodové ohodnocení :) A protože mi toto kolo přijde docela složité, tak čas na odevzdání máte až do 1.2.2012 do 14h!
Samantha Ulvenová

úterý 24. ledna 2012

Výzva pro nováčkovské psavce a psavé nováčky!

Žlutý Trimeles rád uveřejní vaše články na téma Nováčci se představují (inspiraci najdete v naší rubrice Nováčci), případně Jak vzniklo moje jméno (viz takto nazvaná rubrika) – můžete nám o sobě prozradit, co uznáte za vhodné, a nezáleží na tom, zda vaše srdce hoří pro žlutou barvu či pro jinou. Abychom vás podpořili a vylepšili váš rozpočet před zápisem předmětů, nabízíme za zdařilý článek mimořádně navýšenou odměnu až 10 srpců splatnou hned po vydání. (Standardní trimelesí honorář je 8 sp a vyplácí se na konci měsíce.)

O barvách na Hogu

Další rady pro nováčky od Elizabeth Gibsonové / Jednoho dne, krátce před otevřením vstupu do hradu, se mě jedna malá roztomilá budoucí studentka zeptala, co znamená, když se řekne, že je někdo žlutý, červený, modrý, zelený, fialový a podobně. I já si s tím nevěděla rady, když jsme tu byla nová. Proto bych ráda všem nováčkům osvítila to, co to vlastně všechno znamená.

neděle 22. ledna 2012

1. kolo Nováčkovské soutěže

Toto první kolo pro Vás připravila naše žlutá Charlotte von Emotion.

A je tu první kolo! Co v něm bude vaším úkolem? Je to docela jednoduché, ale zároveň i složité :) Jakmile budete moci vstoupit do hradu (21.1.), můžete se pustit do práce - tento úkol vám pomůže se zde zorientovat (totiž donutí vás k tomu tak trochu) a prověří, jak se vám to povedlo!

Aktualizováno 24.1. - Zdá se, že díky zásahu mistra Kulíka (děkujeme, Same!!!) by mělo již v Trimelovi  zase vše fungovat správně, proto opět můžete směle komentovat a snad to bude už bez problémů!
Vaše šéfredaktorka Sophia

Jak si vydělat?

Další rady pro čerstvé nováčky přináší Elizabeth Gibsonová, šikovná absolventka 1. ročníku Mrzimoru.

Existuje mnoho způsobů, jak si lze vydělat galeony nebo aspoň srpce. Takže bych vám ráda aspoň popsala ty nejosvědčenější způsoby a tipy, jak na to.

sobota 21. ledna 2012

Na co Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak?

Rady pro čerstvé nováčky přináší Elizabeth Gibsonová, šikovná absolventka 1. ročníku.

Není to tak dávno, co jsem i já byla malý nezkušený losos, který nevěděl, jak to tady chodí. Hodně mi pomohly odpovědi v nápovědě a nejčastěji kladených otázkách, ale pořád to bylo docela málo. Vydala jsem se proto na prozkoumávání a snažila se najít všechna místa a do všech nahlédnout. Jedno z míst, co mě zaujala nejvíce, byla známá Ďáblova jáma, která se nachází v Prasinkách.

pátek 20. ledna 2012

Jak probudit ulici

(od Jostein Lauierové)
Já, praštěná Jostýnka, bych se s vámi, milí žlutí i nežlutí, chtěla podělit o svůj divadelní úryvek. Je to jedna z mých eseji do Poezie, téma bylo: Veršovaná divadelní hra.
A tak tedy prosím čtěte a kochejte se obrázky :)

čtvrtek 19. ledna 2012

Zimní soutěž 3.kolo - HLASOVÁNÍ

Tak opět je tu hlasování Zimní soutěže. Již potřetí můžete hlasovat o vítězném příspěvku. Tentokráte hlasujeme o nejoriginálnější PFko a nejoriginálnějšího sněhuláka.

Nováčkovská soutěž – úvod

Předně musím Vás, všechny lososové nováčky, na hradě přivítat. Doufám, že se Vám bude u nás na škole líbit a že si zde najdete mnoho a mnoho kamarádů a zažijete to, co jste ještě nikde nezažili :)
A my, Mrzimor, jsme si pro Vás jako každý rok, tak i letos připravili soutěž na poznávání hradu a všech a všeho okolo něho.
Soutěž bude mít tři kola a za každé kolo budete dostávat daný počet bodů. Všechny body se sčítají a na konci vyhrává ten, kdo posbírá nejvíce bodů. Kol se tedy nejlépe zúčastněte všech. Pokud Vám to však nevyjde, tak nevadí, můžete se zúčastnit tolika kol, kolik Vám čas dovolí.
V soutěži se můžete těšit na hledání po hradě, různorodé přesmyčky a osmisměrku.

pátek 6. ledna 2012

Jak jsem se stal žabákem

Toto vyprávění sepsal (již opět v lidské podobě, nebojte) Andrew Uroboros.
Vinou sklerotické šéfredaktorky, která místo na žáby myslela na ovce, se k vám dostává až dnes, já však doufám, že na své zábavnosti i dojemnosti tento příběh nic neztratil!  Omlouvám se za zdržení. SGG

úterý 3. ledna 2012

Večer s knihou Harry Potter a pár perliček

Jostein Lauierovou napadlo uspořádat trochu jiný večírek, než na jaké jsme zvyklí. Měl být zaměřen literárně a cílovou skupinou měli být (nejen) skalní příznivci HP-románů. Krátkou zprávu o akci jsem již přinesli z pera Vicky Charmant, zde však najdete více podrobností od samotné organizátorky:

Zdravím všechny super lidičky. Chtěla bych se podělit o to, jak si užíváme v koleji.

pondělí 2. ledna 2012

Zprávy z redakce Žlutého Trimela a 10 nejčtenějších článků za období 3.12.2011 – 2.1.2012

V prosinci jsme v redakci, na hradě a patrně i na svých působištích v mudlsvětě podlehli vánoční náladě… a tak se o náplň Trimela nejvíce zasloužila Ciline Flameová, která předvánoční atmosféry využila k uspořádání Zimní soutěže.

Zimní soutěž 3. kolo

Tak jo, jsem tu s dalším kolem Zimní soutěže. Rok 2011 skončil a vkročili jsme do roku 2012. S tímto se taky bude pojit jedna kategorie.