pondělí 31. října 2011

Nováčkovská výprava – V doupěti švábí matky 6

“Kolik je tu asi tak dubů?” přemýšlela Juli. “Juli, než se dopočítáš, už bude pozdě,” odvětil jsem pohotově a díval se, co dělá Inouš. Ta začala lucernou prohledávat okolí. “Nevíte, odkud jste přišel? To by nám to usnadnilo,” zeptala se jezevce. “Byl jsem nabírat nějaké žaludy a myslel jsem si, že dál budou větší a lepší. Nebyly,” poznamenal jezevec a mlsně se olízl.

Zpracování 1. úkolu "MÓDNÍ IKONY"

A konečně je to tady ! V tomto kole měli soutěžící za úkol zpracovat svůj životopis a také napsat odstavec s titulkem Já & móda. Nebudu to protahovat. Jak se s tím poprali, to už si přečtěte sami!

Mudlovská halloweenská kouzla

Rozhodla jsem se, že se s vámi podělím a tak trochu vám (snad) zpestřím přípravu na tento čarodějnický svátek. Samozřejmě záleží na tom, jestli jste spíše proameričtí a budete slavit Halloween, nebo zda jste patrioti a zůstanete u Dušiček. Rovnou vás varuji, pro patrioty to tentokrát nebude. Ale třeba se to, co vykouzlíme, bude hodit i k jinému účelu. No uvidíme :-)
Takže pohodlně se usaďte, nachystejte vše potřebné a jdeme na to :-)

My si spolu totiž dnes vytvoříme tyhle halloweenské náušnice (fotka krásná není, ale časem se na mých stránkách objeví lepší).

pátek 28. října 2011

O Doušku i o Oušku s Niane z Libelusie...

Začátek školního roku byl pro všechny hektický v mnoha ohledech. Někdo hledal budík, aby se vůbec dostavil včas na výuku, jiní hledali sami sebe, protože se zapomněli někde na dovolené. Bez ohledu na tyto zmatky nebelvírský časopis Lví tlapou rozjel opravdu zajímavý projekt pro všechny obyvatele hradu, nazvaný „Doušek mnoholičného lektvaru“. Už jen název zavání nějakou levotou, protože tento lektvar by se do rukou studentů dostat neměl. Ovšem pokud chcete uskutečnit nějakou řádně vytuněnou legraci, musíte sáhnout po různých prostředcích.

ROMÁN NA POKRAČOVÁNÍ JE ZPĚT

Milí čtenáři,
Po delší odmlce je zde zpět Román na pokračování. Naposledy jsme soutěžili o čtvrtou kapitolu – té se bohužel nikdo nezúčastnil a tak jsem dala této rubrice oddych. Nyní si můžete přečíst čtvrtou kapitolu z mého vlastního pera, vyhlášení nového kola a oznámení výsledků soutěže o celý název románu.

čtvrtek 27. října 2011

YWA OD ROZTODIVNÝCH - NOVÁ KAPITÁNKA TÝMU!

Mrzimorští už si všimli, ti ostatní si všimnou teď. Už je to tak. Prefektka a dosavadní kapitánka mrzimorského famfrpálového týmu ELLKA WILLOWA se vzdala svého postavení v týmu  a předala tuto funkci velmi zdatné hráčce a věrné Mrzimorčandě YWĚ OD ROZTODIVNÝCH! Přece si nebude Ellka syslit dvě funkce, že:) Tímto bych chtěla také Ywě chtěla jménem celé koleje - tedy alespoň myslím, že hovořím za všechny - poblahopřát ! 

středa 26. října 2011

Vyřešení a zadání dalších matematických kouzel

Jsem velmi ráda, že téma této soutěže oslovilo tolik lidí napříč všemi kolejemi. Doufám, že vám tento elán vydrží i nadále, a tak budu kout železo, dokud je žhavé. Nejprve vám sdělím správné odpovědi na dva předchozí příklady a pak se vrhneme na další dvě zadání a doufám, že se sejde minimálně tolik vyřešení jako v prvním kole.

pondělí 24. října 2011

Studentská móda pod lupou kritiky 2

Dairine von Cartage
Dobrý den ! Všechny vás srdečně opět zdravím! Jak jistě víte, minulým tématem byla nová školní uniforma, kterou jednohlasně studenti ohodnotili kladně. A určitě také všichni víte, že se chystá - a dokonce už je na světě i první úkol - velká soutěž MÓDNÍ IKONA 2011. Dnes mi proto dovolte, abych vám představila veleváženou porotu. V druhé části se samozřejmě opět zaměříme na nějaké studentské modely, abyste věděli, co ANO a co NE v těchto podzimních dnech. Od toho tu přece já, Dairine von Cartage jsem!

Žlutí zase ve vzduchu

Konečně to bylo tady. Pátek 21. října a s ním i první famfrpálový trénink Mrzimoru. Na hřišti jsme se sešli kolem šesté hodiny večerní a nic nebránilo tomu, začít trénink. Dokonce i počasí nám přálo! Ještě během večera se na hřišti vystřídalo mnoho hráčů. Někteří zůstali delší, jiní kratší dobu. Samozřejmě nechyběli ani vytrvalci, kteří pilně trénovali až do pozdních nočních hodin. 

sobota 22. října 2011

Matematická kouzla

Rozhodla jsem se zase trochu potrápit vaše mozkové závity. Soutěží v poslední době není mnoho a už vůbec se nevyskytují nějaké logické či dokonce matematické soutěže. Nevím jak vám, ale mně osobně docela chybí, i když jsem je vypracovávala nejprve z donucení, ale nakonec jsem si je oblíbila.

úterý 18. října 2011

MÓDNÍ IKONA 2011 - Zadání 1. úkolu

Opět - bohužel po dlouhé době - vás tu všechny zdraví Dairine von Cartage
Jistě jste si všimli, že byla před nedávnou dobou vyhlášena nová soutěž, a to MÓDNÍ IKONA 2011! Možnost přihlásit se měl úplně každý obyvatel hradu - přes všechny koleje až po fialové.

neděle 16. října 2011

Rozhovor s novou šéfredaktorkou DV

15.10.2011 byla uvedena do funkce staronové šéfredaktorky DV prof. Anseiola Renine Rawenclav. Jaké jsou její plány s DV nebo její názor na kolejní časopisy - o tom všem jsme si povídali při rozhovoru pro Žlutý Trimeles. 

Nováčkovská výprava – V doupěti švábí matky 5

“Inouši, chceš se nechat sežrat? Že se tak odděluješ,” vyhrknul jsem na ni, když jsem viděl její riskantní počínání. Ta mě však vůbec neuznala za hodného odpovědi a dál se snažila svým zrakem orla (po operaci zeleného zákalu) prohlédnout temnotu. Theinka zadumaně zkoumala osamocenou stopu. “Že by ho dostal ten plankton?” zeptala se. Světlo z Inoušovy lucerny náhle osvětlilo pěkně vypaseného jezevce, který chaoticky pobíhal ze strany na stranu. “Kde jsem to … co jsem to … proč zrovna já? Jestli to zjistí, bude ze mě předložka před noru,” volal zoufale.

čtvrtek 13. října 2011

Nováčkovská výprava – V doupěti švábí matky 4

Theinka posvítila na podivný objekt na zemi. Když jsme se přiblížili, zjistili jsme, že je to stopa. Zvířecí stopa. Madam Monny se přikrčila a důkladně si ji prohlédla.
“Kdo ví, čí je tohle stopa?”

úterý 11. října 2011

Nováčkovská výprava – V doupěti švábí matky 3

Pokračovali jsme v cestě. Ash se najednou vrhla do křoví a nadšeně volala: „Ó, ponožtička! Jako nová!“ Byla teda spíš děravá jak řešeto, preferuju ponožky poněkud více kompaktní, ale zas na rozdíl od šťastné Ash nemám magíka ;)

neděle 9. října 2011

Nováčkovská výprava – V doupěti švábí matky 2

Madam průvodkyně vůbec nebrala ohledy na naši křehkou dětskou duši, nedala nám čas se s nastálou tragickou situací vyrovnat a rychle pokračovala dál. „V poslední době se v jezeře objevuje něco velmi podivného.“

sobota 8. října 2011

Změna kolejní místnost - co to?

Dnes ráno (sobota 8.10.2011) jsem si v kolejní místnosti v klidu a pohodě dělala úkoly a semináře. Protože mi ale chyběla jedna knížka, rozhodla jsem se zajít do knihovny a vypůjčit si ji, ale OUHA!

středa 5. října 2011

Nováčkovská výprava – V doupěti švábí matky 1

„Tak jak to vlastně celé bylo,“ mumlám si pro sebe a probírám se bohatými poznámkami. „Nu, dejme se do vyprávění.“ Když nám starouškové v koleji sdělili, že se chystá nováčkovská výprava do lesa, propadli jsme všichni eufórii a hlásili se jako o život, jen abychom právě my byli vybráni. To jsme ovšem ještě netušili, co nás čeká, že opravdu půjde o život. Jak se říká – nevědomost je sladká.

MÓDNÍ IKONA 2011

Opět a s radostí vás tu všechny vítám ! Ano, opět jsem to já, Dairine von Cartage.
Dnes tu ale nejsem proto, abych vám s módou radila, ale abych po VÁS chtěla rady, nápady a super modely! Jsem tu, abych vám vysvětlila, co je to
"MÓDNÍ IKONA 2011".
 

úterý 4. října 2011

Žlutý šmírák 2 – magnet na ženy

Dámy a pánové, dnes podruhé! Jaké by to byly Hogwarts bez Velké síně? No smutné, velice smutné. Máte pocit, že se tu nic neděje? Že hrad je mrtvý? Oho! Zřejmě se jen ocitáte ve špatnou dobu na špatných místech! Všichni do Velké! Žlutý šmírák bude vyprávět!

pondělí 3. října 2011

Studentská móda pod lupou kritiky

Každý týden (tedy alespoň se pokusím o určitou pravidelnost) vám já, Dairine von Cartage, budu radit, co je teď IN a co rozhodně nenosit, a také se vždy podíváme na outfity dvou studentů naší školy. Tak už se do toho dáme, ať neusnete dříve, než to začne být zajímavé.

Žlutý šmírák 1 – tajemství nebelvírského úspěchu

Dámy a pánové, dnes poprvé! Jaké by to byly Hogwarts bez Velké síně? No smutné, velice smutné. Máte pocit, že se tu nic neděje? Že hrad je mrtvý? Oho! Zřejmě se jen ocitáte ve špatnou dobu na špatných místech! Všichni do Velké! Žlutý šmírák bude vyprávět!